2014-02-08 22:00:20
Φωτογραφία για Μέσω ΠΑΣΟΚ ξηλώνεται το σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο...!!!
Το σύστημα Τατούλη ξηλώνεται, χωρίστηκε στα δύο και αποτελεί παρελθόν από το βράδυ της Πέμπτης. 

Το ξήλωμα έγινε στην ευρεία συνεδρίαση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη όπου τρεις αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκαν κατά της συνέχισης της στήριξης στο πρόσωπο Τατούλη και ζήτησαν κίνηση σε κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Την κατεύθυνση αυτή υποστήριξαν -τέτοιο είναι το πανελλαδικό πλαίσιο του κόμματος- τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών - βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Μεσσήνια γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επέκρινε με δριμύτητα το σύστημα διοίκησης και λειτουργίας Τατούλη.

Σθεναρή αντίσταση σε αυτή την προοπτική πρόβαλαν και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της στήριξης Τατούλη -για να μην τον χαρίσουν, όπως είπαν, στη Ν.Δ
. που ετοιμάζεται να του δώσει στήριξη- τρεις αντιπεριφερειάρχες, μέρος περιφερειακών συμβούλων και το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας. Φανατικά υπέρ Τατούλη, ακόμα και με στήριξη της Ν.Δ., ήταν το δεξί του χέρι, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία με ερειστική συμπεριφορά και με εμφανώς χαμένη ψυχραιμία παρενέβαινε και επιτίθετο σε κάθε φωνή κριτικής και επικρίσεων, που ακουγόταν από αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των κεντρικών στελεχών, όπως του Κ. Σκανδαλίδη που επέκρινε την κ. Νικολάκου ότι το "Καλάθι των αγροτικών προϊόντων" της Πελοποννήσου έμεινε στα λόγια. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου - εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που απέφυγε να εκτεθεί και να παρουσιάσει δημόσια τις απόψεις του.

Η τάση του ΠΑΣΟΚ, όπως την παρουσίασαν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης και οι κύριοι Σκανδαλίδης και Κουκουλόπουλος είναι να κινηθεί σε κεντροαριστερή κατεύθυνση, σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις, με επικεφαλής δικό του στέλεχος και να μη συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Γι’ αυτό και απέκλεισαν τη στήριξη στον Π. Τατούλη, αν σπάσει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και πάρει τη στήριξη της Ν.Δ.

Με την ολοκλήρωση της θυελλώδους συνάντησης αποφασίστηκε μέχρι και τη Δευτέρα να συνεδριάσουν οι Ν.Ε. για να αξιολογήσουν το έργο Τατούλη και να πουν την άποψή τους αν πρέπει να συνεχίσουν μαζί του -με δεδομένο ότι θα αποκλειστεί, αν πάρει τη στήριξη από τη Ν.Δ.- ή αν θα πρέπει να κινηθούν σε κεντροαριστερή κατεύθυνση ή ακόμα να κατεβάσουν και αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο (το τρίτο σενάριο με τους λιγότερους υποστηρικτές). Την επόμενη Τετάρτη οι ίδιοι θα ξαναμαζευτούν στη Χαριλάου Τρικούπη για να αποφασίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σύστημα λειτουργίας και διοίκησης Τατούλη με συγκεντρωτικό και αλαζονικό τρόπο επικρίθηκε έντονα από στελέχη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους), προκαλώντας τον εκνευρισμό και τις αντιδράσεις της κ. Νικολάκου.

Κατά της συνέχισης της στήριξης και της συνέχισης του συστήματος Τατούλη τάχθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς. Οταν ο τελευταίος επέκρινε το συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αρχής, λέγοντας ότι δεν τον εκφράζει και πως δε θα συμμετέχει ξανά σε τέτοιο σύστημα διοίκησης, του επιτέθηκε η κ. Νικολάκου και τον ρώτησε γιατί δεν έχει παραιτηθεί.

Ενστάσεις κι επικρίσεις εξέφρασε ο Μεσσήνιος σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Τατούλης δε λογάριασε το ΠΑΣΟΚ όταν είχε 44% και πολύ περισσότερο δε θα το λογαριάσει τώρα που έχει 7%. Η κ. Νικολάκου αντέδρασε και τότε ο κ. Τσαπόγας ευθέως της καταμαρτύρησε πως εξαιτίας της εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.

Το σύστημα διοίκησης Τατούλη επέκρινε και η σύμβουλος Χριστίνα Μελίδη από την Αργολίδα.

Υπέρ της καθόδου συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ σε κεντροαριστερή κατεύθυνση τάχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, προτείνοντας ως επικεφαλής τους βουλευτές της Περιφέρειας (τον εαυτό του, τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και το Γιάννη Μανιάτη), τη γ.γ. Περιβάλλοντος Νάντια Γιαννακοπούλου και την πρώην βουλευτή Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος θα μετείχε και ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

Από το στρατόπεδο Τατούλη υποστηρικτές της συνέχισης της στήριξής του ήταν η κ. Νικολάκου και οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι σύμβουλοι Φάνης Στεφανόπουλος από την Αργολίδα και Ηλίας Στρατηγάκος από τη Λακωνία, καθώς και ο γραμματέας της Ν.Ε. Αρκαδίας. Εντύπωση προκάλεσε η θέση του κ. Στρατηγάκου, που διαφοροποιήθηκε από τον κομματικό του μέντορα βουλευτή και αναπληρωτή υπουργό Λ. Γρηγοράκο. Εκτός από την κ. Νικολάκου που δήλωσε στήριξη στον κ. Τατούλη σε κάθε περίπτωση, οι υπόλοιποι είπαν ότι η "Νέα Πελοπόννησος" ξεκίνησε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και δε θα πρέπει να τη χαρίσουν στη Ν.Δ., εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Τατούλης θα επιμείνει να κινείται ανεξάρτητα και δε θα πάρει τη στήριξη από τη Ν.Δ., την οποία επιζητεί.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Γιάννης Χριστόπουλος ζήτησε συνδυασμό σε κεντροαριστερή κατεύθυνση. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης αναφέρθηκε σε θετικά στοιχεία της περιφερειακής αρχής, όμως, άσκησε κριτική στο συγκεντρωτισμό και στην υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Απο την:eleftheriaonline.gr  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/33218-tatoylis-parelthon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ