2014-02-08 23:19:09
Φωτογραφία για Τσίπρας σε Λέτα: Αλλάξτε πορεία
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος για την Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Ρώμη συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

«Από τον Ενρίκο Λέττα επιθυμώ να ζητήσω αλλαγή πορείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλ. Τσίπρας.

«Θα τον ρωτήσω για ποιο λόγο επιμένει στην οδό της λιτότητας έστω και αν διαπιστώνει ότι καταστρέφει την κοινωνική βάση και μειώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας του».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:«θα του πω να αρχίσει να σκέφτεται μια νέα συμμαχία με τους λαούς της Ευρώπης, με τους λαούς της περιφέρειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης: «Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει, πως όταν το κόμμα μας κερδίσει τις εκλογές, δεν πρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές λιτότητας.

Και εκείνη την στιγμή, η Ιταλία θα πρέπει να διαλέξει αν προτιμά την συμμαχία με την Μέρκελ ή μια αλλαγή υπέρ των λαών της Ευρώπης».


Το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας μετείχε στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Η αλλαγή της Ευρώπης εξαρτάται από πολιτική απόφαση, το κύριο θέμα είναι η αλλαγή διαδικασιών στη φάση της λήψης αποφάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν προβλέπεται πουθενά ότι η τρόικα μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας, δεν αποφασίσθηκε και δε νομιμοποιήθηκε ποτέ», ολοκλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ιταλικός Τύπος για την επίσκεψη Τσίπρα

Μεγάλη έμφαση δίνει ο ιταλικός Τύπος στην επίσκεψη στην Ιταλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει το θέατρο Βάλλε με το σύνθημα φτάνει με τις διαφορές.

Ο τριανταεννιάχρονος 'Ελληνας ηγέτης κερδίζει σαφώς υποστηρικτές και έξω από τα σύνορα της χώρας του», γράφει η αριστερή εφημερίδα Λ' Ουνιτά.

«Ο Τσίπρας έδωσε την ευχή του στην ιταλική λίστα που φέρει το όνομά του, υπενθυμίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που κατεβάζει ο ιταλικός λαός, για ψηφοδέλτιο της ιταλικής Αριστεράς, και όχι για κάτι το ξένο», προσθέτει η Ουνιτά.

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα προβάλλει τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι

«είναι πολύ σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπέπε Γκρίλο που κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, γιατί εξέφρασε τη δυσαρέσκεια.

Αλλά για να αλλάξεις την καθημερινότητα και την ζωή των ανθρώπων δεν αρκεί μόνον το όχι, πρέπει να έχει και εναλλακτική πρόταση».

«Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται σύμβολο της ιταλικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς -ριζοσπαστικής αλλά που δεν επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ- έπειτα από αίτημα συνεργασίας Ιταλών διανοουμένων όπως της Μπάρμπαρα Σπινέλι και του Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του στο Θέατρο Βάλλε, αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 18ου αιώνα, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση και έχει ταυτισθεί με την πολιτιστική επανάσταση της αριστεράς της Αιώνιας Πόλης», τονίζει η εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

Xθες βράδυ, δε, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχε, μαζί με την Μπάρμπαρα Σπινέλι, σε ημίωρη εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La 7.

Κατά την οποία υπογράμμισε ότι «φυσικά, σε περίπτωση εκλογής του ως επικεφαλής, ακριβώς, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα απέσυρε αμέσως τη συμμετοχή της Κομισιόν από την τρόικα, διότι οι αποφάσεις της είναι παράνομες και τίθενται εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας».

Το δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού του Rai uno, σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε, ουσιαστικά, στους Ιταλούς το μήνυμα ότι δεν μπορείς να φέρεις την αλλαγή με φθαρμένα, παλιά υλικά, και ότι αυτή, ίσως, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του ψηφοδελτίου που θα φέρει το όνομά του στην Ιταλία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ