2012-04-18 10:28:00
Φωτογραφία για ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 15% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας καθιστά αναγκαία τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης και σε αυτό το πλαίσιο το κόστος εργασίας θα πρέπει να μειωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση 41 σελίδων που θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι περισσότερα από τα μισά των 20 δισ. ευρώ που δικαιούται η χώρα μας από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ παραμένουν αναξιοποίητα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε επενδύσεις στους τομείς των δικτύων μεταφορών, του τουρισμού και της βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης.

Οι Βρυξέλλες, όπως σηματοδοτεί ο Μπαρόζο, θα κάνουν το παν για να χρησιμοποιήσουν τους κοινοτικούς κανόνες και μεθόδους για να αναθερμάνουν την ελληνική οικονομία. Ωστόσο ούτε ο Μπαρόζο, ούτε ο Ράιχενμπαχ «ασκούν διοίκηση» στην Ελλάδα, αναφέρουν κοινοτικές πηγές. Η υπόθεση παραμένει πλήρως και απόλυτα στα χέρια των ελληνικών αρχών που θα πρέπει να «σβήσουν» στρεβλώσεις δεκαετιών και να «προσχωρήσουν στην κοινή λογική». 


Ως εκ τούτου ο δεκάλογος των κοινοτικών υπηρεσιών  παραμένει στην κορυφή της ατζέντας και όπως μας πληροφορούν κύκλοι της Κομισιόν «η υλοποίησή της θα κριθεί με όλη τη δέουσα αυστηρότητα στα πλαίσια του δεύτερου ελληνικού προγράμματος»:

1) Απόλυτη συνεργασία με την ομάδα Ράιχενμπαχ,

2) εξυπηρέτηση τύπου «one stop shop» από το κράτος για επιχειρήσει και πολίτες,

3) μείωση του κανονιστικού φόρτου για τις επενδύσεις (deregulation),

4) πλήρης και λειτουργική ηλεκτρονική διακυβέρνηση,

5) νέο μόνιμο και απλό φορολογικό σύστημα, 

6) ολοκλήρωση των διευκολύνσεων στην αγορά εργασίας (αποζημιώσεις – συμβάσεις),

7) ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, 

8) διασφάλιση των κανόνων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες

9) διευκόλυνση των εξαγωγών, απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών,

10) αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Κατά ένα παρόμοιο τρόπο, λίγη ώρα μετά την παρουσίαση Μπαρόζο και πάλι από το Στρασβούργο ο επίτροπος Άντορ, αρμόδιος για την κοινωνική πολιτική θα εμβαθύνει σημαντικά στην υπόθεση «αγορά εργασίας και απασχόληση», όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα αλλά συνολικά για την ΕΕ και την ευρωζώνη.
  TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χέρι Βαλβέρδε στην προπόνηση!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χέρι Βαλβέρδε στην προπόνηση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ