2014-02-09 12:00:44
Φωτογραφία για Πύργος: Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμού σπουδαστή του ΤΕΙ
Αναβλήθηκε την Παρασκευή η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του νεαρού σπουδαστή στο Τμήμα Μουσειολογίας του ΤΕΙ Πύργου, Νίκου Αβραμίδη, μέλους του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας, ο οποίοςέπεσε θύμα επίθεσης έξω από το σπίτι του στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, από μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για λόγους ασθένειας και η έδρα αποφάσισε η δίκη να γίνει ,τελικά στις 4 Ιουλίου του 2014 στα δικαστήρια του Πύργου.

Το πρωί της Παρασκευής, αρκετά μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας, αλλά πολίτες και σύλλογοι, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, όπου αναμενόταν η εκδίκαση της υπόθεσης, δείχνοντας την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του νεαρού φοιτητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας του παιδιού, Κώστας Αβραμίδης τόνισε πως η επίθεση που δέχθηκε τότε ο γιος του έξω από το σπίτι τους ήταν συνέχεια ανάλογων επιθέσεων που είχαν γίνει από «τάγμα εφόδου της Εθνικής Δράσης Ηλείας στις 13 Φεβρουαρίου 2013», όπου συμφοιτητές τότε, του νεαρού σπουδαστή είχαν δεχθεί επίθεση.


«Ήταν συνέχεια ανάλογων επιθέσεων που είχαν γίνει από τάγμα εφόδου και πάλι της Εθνικής Δράσης Ηλείας στις 13 Φεβρουαρίου 2013 όπου συμφητητές του γιού μου δέχθηκαν επίθεση μετά από ενέδρα που τους είχαν στήσει μέλη της ΕΔΗ. Ο γιος μου είναι σπουδαστής στο τμήμα μουσειολογίας και συμμετέχει στο κίνημα και σαν φοιτητής ευαισθητοποιημένος από όλα αυτά που συμβαίνουν ειδικά τα τελευταία χρόνια αλλά και σαν άνθρωπος με αντιφασιστικά αισθήματα», επεσήμανε ο κ. Αβραμίδης τονίζοντας δε πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα που έγινε λίγες μέρες μετά τους έκανε να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα των πραγμάτων.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έχει γίνει από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας που κατάφερε πραγματικά να κάνει μια αληθινή και σοβαρή δράση της αριστεράς στο θέμα του φασισμού εδώ στην Ηλεία και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία όπως αντιλαμβάνομαι και από την κινητοποίηση που υπάρχει εδώ», είπε ο κ. Αβραμίδης.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ