2014-02-09 16:14:08
Φωτογραφία για Την Δευτέρα στον ανακριτή ο ληστής με το μαχαίρι
Την Δευτέρα το πρωί πρόκειται να προσαχθεί στον αρμόδιο Ανακριτή Πατρών, για να απολογηθεί ο 38χρονος άνδρας, είχε αποφυλακιστεί πριν από 25 ημέρες, καθώς εξέτιε ποινή καθείρξεως 13 ετών κατηγορούμενος για ληστείες, κλοπές, οπλοκατοχή και ναρκωτικά και ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ως υπαίτιος για τις ληστείες με μαχαίρι που είχαν σημειωθεί από την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

"Συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 38 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατά εξακολούθηση.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, ο 38χρονος πλησίασε ένα διερχόμενο 20χρονο και με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να τον ληστέψει, αλλά ο παθόντας τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να διαφύγει.


Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέβηκαν άμεσα στην περιοχή όπου εντόπισαν τον 38χρονο και τον συνέλαβαν.

Από την συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 38χρονος τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο άλλες δυο ληστείες στην Πάτρα επιλέγοντας ως θύματα του νεαρούς ημεδαπούς.

Στη μια περίπτωση, ανάγκασε με την απειλή μαχαιριού έναν 19χρονο να τον οδηγήσει στην οικία του, η οποία ήταν σε κοντινή απόσταση και με τη χρήση σωματικής βίας να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο, μια κιθάρα, ένα μπουφάν, ένα ζευγάρι παπούτσια και τέσσερις μπλούζες.

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης που αφαίρεσε ο 38χρονος τα φόρεσε κατά τη διαφυγή του, αφήνοντας μέσα στην οικία του παθόντα, τα δικά του παπούτσια και ρούχα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, από κατάστημα κράτησης της χώρας, όπου ήταν κρατούμενος εκτίοντας ποινή κάθειρξης 13 ετών και 32 μηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της διάπραξης κλοπών και της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών."
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ