2012-04-18 10:50:53
Φωτογραφία για Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...
Η επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ και η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ στο θέμα της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα σχέδια της Εκκλησίας για κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και το τραγικό σφάλμα σε μαιευτήριο στη Λεμεσό που ανακαλύφθηκε μετά από 27 χρόνια, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Τσιμεντώνουν τη συνεργασία», αναφέρει ότι Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται στην τελική ευθεία, στο παρά πέντε, πριν την υπογραφή συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται στη μέση θαλάσσια γραμμή των δύο χωρών. Παρά το γεγονός ότι στόχος ήταν οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Άβιγκτορ Λίμπερμαν στην Κύπρο, τούτο δεν κατέστη δυνατό.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο '' 'Λάθος' ζωή για 27 χρόνια'', γράφει ότι από τραγικό σφάλμα σε μαιευτήριο στη Λεμεσό, δόθηκαν δύο βρέφη, δύο κοριτσάκια, το ένα στην οικογένεια του άλλου, και ότι η αλήθεια φάνηκε όταν μίλησε το DNA λόγω της υποψίας και της επιμονής του ενός κοριτσιού
. Γράφει, επίσης, ότι στην Κύπρο υπάρχει νομοθεσία για το πόθεν έσχες, αλλά είναι για το θεαθήναι και την ουσία προστατεύει τον αθέμιτο πλουτισμό των κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων. Επίσης, γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ζήτησε πενταμερή διάσκεψη εδώ και τώρα για το Κυπριακό, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ''χωρίζουν οι δρόμοι μας''.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Γεμάτες ενέργεια οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ'', γράφει ότι συνέχεια στην πολυεπίπεδη συνεργασία Λευκωσίας και Τελ Αβίβ στα θέματα ενέργειας, και όχι μόνο, αποτελεί η επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Γράφει, επίσης, ότι αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα διαδοχικά και άκρως σοβαρά περιστατικά εγκληματικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, που είχαν ως πρωταγωνιστές ανήλικους. Επίσης, γράφει ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον εμπρησμό τεμένους στη Λεμεσό, δίδοντας στο θέμα πολιτική διάσταση.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ισραηλινές επενδύσεις'', γράφει ότι με δύο συμφωνίες που αναμένεται να υπογράψουν προσεχώς η Κύπρος και το Ισραήλ, αναμένεται να επισφραγιστεί η νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και να προστατευθεί θεσμικά και νομικά το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς για την πυρκαγιά σε τζαμί στη Λεμεσό και παραπέμπει στη σύληση εκκλησιών και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα. Επίσης, γράφει ότι το ΑΚΕΛ επιδιώκει συνεργασία στη βάση αρχών για τις προεδρικές εκλογές.

Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Κοντά σε συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση αερίου'', γράφει ότι η Κύπρος και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη μέση θαλάσσια γραμμή τους. Γράφει, επίσης, ότι δεκαετίες αφότου δύο νεαροί σκιτσογράφοι από το Κλίβλαντ πούλησαν τα δικαιώματα για τον Σούπερμαν για 130 δολάρια, η επιταγή τους από το 1968 πωλήθηκε για 160.000 δολάρια σε διαδικτυακή δημοπρασία. Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ σε πάρκο πτηνών στη Γερμανία, όπου προσγειώθηκαν πάνω της παπαγαλάκια τύπου ''Lorie''.

Η εβδομαδιαία ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Εκκλησία Α.Ε., ο Σωτήρας'', γράφει ότι η Εκκλησία της Κύπρου, που μετρά απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης, σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής ενέργειας δυνατότητας 2000ΜW σε δική της γη κοντά στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Γράφει, επίσης, ότι λίγες ημέρες προτού εκπνεύσει η θητεία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, εντείνονται οι εξωτερικές πιέσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανανέωση της θητείας του. Επίσης, γράφει ότι φέτος τον Μάριο Κύπριοι επενδυτές απέσυραν μετοχές συνολικής αξίας 22,5 εκ. ευρώ από το ΧΑΚ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Instagram + Polaroid = Polargram
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Instagram + Polaroid = Polargram
Κάνε μου λιγάκι κρακ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάνε μου λιγάκι κρακ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ