2014-02-10 07:19:09
Φωτογραφία για Πώς ο Λάνθιμος «έκλεισε» Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις
Ο Γιώργος Λάνθιμος από το Λονδίνο όπου διαμένει πλέον, χαράζει τα επόμενα πλάνα του κλείνοντας μεγάλα ονόματα για την... ταινία του «The Lobster», όπως τους Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις.

Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, ο γνωστός δημιουργός του «Κυνόδοντα» κάνει γνωριμίες, πηγαίνει σε συναθροίσεις του BFI (British Film Institute) και με φόντο τον Τάμεση και λίγα παραπάνω ποτά κλείνει συμφωνίες, όπως αναφέρει το ένθετο «People thema» του «Πρώτου Θέματος».

Μερικά μικρού μήκους φιλμ στην αρχή, μια μεγάλη ταινία στη συνέχεια που θα μπορεί να παιχτεί σε Αμερική και Ευρώπη. Τίτλος «The Lobster», αναγνωρίσιμος σε διάφορες γλώσσες, σε μια παράδοξη αλλά πάντα ταιριαστή στην ταυτότητα του Λάνθιμου, ιστορία.

Το «The Lobster» είναι μια δυστοπική ταινία-σήμα κατατεθέν του Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές τους έγκλειστους σε ένα ξενοδοχείο οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα παράξενο παιχνίδι: μέσα σε 45 μέρες πρέπει να βρουν το έτερόν τους ήμισυ, αλλιώς μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθερα στο δάσος. Κάποιος όμως από τους άτυχους που οδηγούνται εκεί καταφέρνει και γλιτώνει ανακαλύπτοντας τον ιδανικό έρωτα, κόντρα στους κανόνες.


Πρώτη κίνηση του Λάνθιμου προκειμένου να βρεθεί το ποσό των 2 εκατ. ευρώ (άγνωστο αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των σταρ), ήταν να διαγωνιστεί στο CineMart του Ρότερνταμ, όπου κατατίθενται διάφορα καλλιτεχνικά projects. Από εκεί απέσπασε τα πρώτα 5.000 ευρώ, μηδαμινό ποσό αλλά σημαντικό πρώτο βήμα: η γνωριμία του με τον Άντριου Λόου από την Element Pictures, του εξασφάλισε ένα ακόμη γενναιότερο ποσό, καθοριστικές γνωριμίες, καθώς και τον τόπο των γυρισμάτων, στην αγαπημένη του Ιρλανδία.

Με ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων στις 24 του προσεχούς Μαρτίου, ο Λάνθιμος είδε και άλλους παραγωγούς να μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως τη βρετανική Scarlet Films, ενώ αυτές τις μέρες αναμένεται να εξασφαλίσει και άλλους γενναίους συμπαραστάτες από Γαλλία και Γερμανία.

Σημαντικό όπλο του εκτός από τα βραβεία και το ευφάνταστο σενάριο, ωστόσο, είναι και οι πρωταγωνιστές: ο δουβλινέζος «σκληρός» Κόλιν Φάρελ δέχτηκε να γίνει βασικός του ήρωας. Συμπρωταγωνίστριά του θα είναι η όμορφη σύζυγος του Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιτσελ Βάις. Από βρετανικής πλευράς, αυτός που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο Μπεν Γουίσο. Γνωστή είναι επίσης η Ολίβια Κόλμαν και ο Τζέισον Κλαρκ. Ακόμη, έχει ήδη συζητηθεί η παρουσία της αισθαντικής Λεά Σεϊντού, γνωστή από τη «Ζωή της Αντέλ».

Καταλυτική στο να κλείσουν όλα αυτά τα ονόματα και να εξασφαλιστεί μεγάλο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού ήταν η συνεισφορά του γνωστού παραγωγού και καλού φίλο του Γιώργου Λάνθιμου, Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος είναι αυτός που του έδωσε τις ιδέες και τις συμβουλές για τη δημιουργία της νέας εταιρείας παραγωγής Limp Films, η οποία πλέον φέρει την υπογραφή του ίδιου του Λάνθιμου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ