2014-02-10 18:25:06
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής σε έργα Δήμου Αχαρνών
Πέντε σημαντικά έργα υποδομής στο Δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στο πλαίσιο των τακτικών του επισκέψεων σε έργα που εκτελούνται στους Δήμους της Αττικής.

Στο Δήμο Αχαρνών υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο κ. Σγουρός, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κα Χρ. Κισκήρα, το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτ. Ντούρο και Αντιδημάρχους, επισκέφθηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή που αφορά στην κατασκευή δικτύου ακαθάρτων. Το δίκτυο με συνολικό μήκος 20 χιλιόμετρα έχει ολοκληρωθεί στο 75% και αναμένεται να εξυπηρετήσει 3.000 κατοίκους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής. Με την οριστική του παράδοση το Σεπτέμβριο του 2014, το έργο θα συμβάλει στην κατάργηση 1.200 περίπου βόθρων της περιοχής
.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο προχωρούν τα έργα στο Δήμο δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι όταν θέλει η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β βαθμού μπορεί και τα καταφέρνει, μπορεί και παράγει ουσιαστικό έργο. Το έργο του δικτύου των ακαθάρτων θα ανακουφίσει 3.000 οικογένειες, οι οποίες θα απαλλαχθούν από το μηνιαίο κόστος του αδειάσματος των βόθρων, ενώ θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η επιστροφή του ΦΠΑ μόνο από τα έργα στο Δήμο Αχαρνών φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 500 θέσεις εργασίες δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων. Αγωνιζόμαστε για την Αυτοδιοίκηση και όχι για την ετεροδιοίκηση».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κα Χρ. Κισκήρα αφού εξήρε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ στο Δήμο Αχαρνών, στο μεγαλύτερο Δήμο της Ανατολικής Αττικής στον οποίο υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής ουσιαστικά έργα υποδομής, που αφορούν τους μαθητές, τα μικρά παιδιά και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψή μας στα υλοποιούμενα έργα από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αχαρνών, κατέδειξε καταρχάς ότι πολύ σημαντικά έργα υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά παράλληλα αποτελούν και απόδειξη της συνεχούς συνεργασίας της Περιφέρειας και του Δήμου. Είναι βέβαιο ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον προκειμένου πολύ μεγάλα έργα όπως τα όμβρια του κέντρου της πόλης να χρηματοδοτηθούν, επιλύοντας προβλήματα που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Πρότυπο Πειραματικό Παιδικό Σταθμό στη θέση Αγριλέζα, προϋπολογισμού 2,78 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Αττικής, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα φιλοξενήσει 86 παιδιά. Το κτήριο έχει στηριχθεί σε βιοκλιματικά πρότυπα και αποπερατώθηκε μέσα σε 1,5 χρόνο.

Στη συνέχεια επέβλεψε τις εργασίες επέκτασης που πραγματοποιούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε υποστεί σημαντικές φθορές από το σεισμό του 1999. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3,1 εκατομμύρια Ευρώ και καλύπτεται από το ΠΕΠ Αττικής.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε το Λύκειο του Ολυμπιακού Χωριού, του οποίου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επέκτασης. Το έργο με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια Ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε και το γήπεδο του Αχαρναϊκού, στο οποίο έχει τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας και έχουν αντικατασταθεί οι κερκίδες, εργασίες οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με 120.000 Ευρώ. Τέλος, ο κ. Σγουρός παρέστη στην κοπή της πίτας του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών στους οποίους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ