2014-02-10 19:32:07
Φωτογραφία για Δ. Παπαδημούλης: Τα διόδια χοντρό σκάνδαλο, οικονομικό, ηθικό, πολιτικό
Στο θέμα των διόδιων και των αυξήσεών τους αναφέρθηκε, χαρακτηρίζοντάς το “χοντρό σκάνδαλο, οικονομικό, ηθικό, πολιτικό”, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε σχετικά: “Γίνονται ακόμη πιο προκλητικά, καθώς μόλις τον Δεκέμβρη του 2013, πριν λίγες εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοϊδης στη Βουλή, όταν έφερε το σχετικό νομοσχέδιο για τους αυτοκινητοδρόμους και τα διόδια, διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση για τα διόδια. Δηλαδή και ανάλγητοι προκλητικά και χοντρά αναξιόπιστοι.

Η ουσία είναι ότι τα έχουν δώσει όλα στους εργολάβους, ότι πληρώνουμε πανάκριβα διόδια, τα πιο ακριβά σε όλη την Ευρώπη σε σύγκριση με το ποιοτικό επίπεδο, για δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί και όχι για δρόμους που έχουν φτιαχτεί, ότι δεν υπάρχει αναλογική χρέωση με την χρήση και επιπλέον υπάρχουν κάτοικοι, που για να μετακινηθούν μέσα στα όρια του Δήμου τους, πρέπει να πληρώσουν διόδια, γιατί πολύ απλά δεν έχουν φτιάξει τους παρακαμπτήριους δρόμους.


Και εδώ έχουμε ένα χοντρό σκάνδαλο, οικονομικό, ηθικό, πολιτικό“.

Κληθείς να προτείνει αλλαγές επί του θέματος, στις οποίες μάλιστα θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί κυβέρνηση, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: “Θα πάρει αυτές τις συμβάσεις, θα τις επανεξετάσει από μηδενική βάση και θα επιδιώξει την τροποποίησή τους, με βάση το δημόσιο συμφέρον… Αλλά να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το θεωρώ αδιανόητο. Και μέχρι τότε, άμεσα, πρέπει να ακυρωθούν κάποιες υπέρογκες αυξήσεις της τάξης του 60% και αυτό απαιτεί νομοθετική τροποποίηση, όπως ψηφίστηκαν μπορούν να ακυρωθούν και με μια τροπολογία. Και για τις τοπικές μετακινήσεις, που έπρεπε να γίνονται χωρίς διόδια, να καθιερωθεί μια κάρτα, με την οποία να μπορούν οι άνθρωποι, κάτοικοι, επαγγελματίες κλπ., να περνούν ελεύθερα”.
alpha965.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ