2014-02-10 20:09:06
Φωτογραφία για Καταγγελία επιβάτη για αντίδραση ελεγκτή του ΟΣΕ
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να καταγγείλω την ανάρμοστη συμπεριφορά ελεγκτή του ΟΣΕ. Καταρχάς να σας ενημερώσω ότι ήθελα να πραγματοποιήσω ταξίδι στην Λάρισα απο τον ΣΚΑ  μετά του ποδηλάτου μου, όπου και θα το χρησιμοποιούσα ως μεταφορικό μέσο εκεί, για να μεταβώ απο τον σταθμό του ΟΣΕ Λαρίσης στο Απολλώνιο θεραπευτήριο που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο Λάρισας-Τίρναβου, και όπου νοσηλεύεται μετά από βαρύ εγκεφαλικό ο πατέρας μου. Την εισαγωγή την έκανα για να δηλώσω ότι το διήμερο δεν ήταν διήμερο αναψυχής και ότι το ποδήλατο το πήρα απο ανάγκη οικονομική.

Τα γεγονότα λοιπόν έλαβαν χώρα ως εξής:

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου καταφθάνω στον σταθμό ΣΚΑ και μεταβαίνω αυτομάτως στον Γκισέ εισιτηρίων όπου και βρήκα μέσα τρεις υπαλλήλους:

ερώτηση :"Χαίρεται, θέλω να πάω στην Λάρισα, επιτρέπεται το ποδήλατο?

απάντηση: Ναι, απλά πηγαίνετε στα τελευταία βαγόνια να το βάλετε.


Εκδίδεται το εισιτήριο με την αμαξοστοιχία 52 για Λάρισα με επιστροφή την επόμενη μέρα και σε δεκαπέντε λεπτά καταφθάνει το τρένο . Πάω σύμφωνα με τις οδηγίες της εκδότριάς στα πίσω βαγόνια και αντιλαμβάνομαι κάποιον να μου φωνάζει από μπροστά : "Που πάτε Κύριε μου με το ποδήλατο? "

Εγώ:Λάρισα

Ελεγκτής :Δεν επιτρέπεται το ποδήλατο

Εγώ :Μα  στα εκδοτήρια του ΟΣΕ άνθρωπε μου το έβγαλα το εισιτήριο και μου είπαν ότι επιτρέπεται

Ελεγκτής:Δεν με ενδιαφέρει εμένα, κύριε μου, αν 2000 υπάλληλοι του ΟΣΕ δεν ξέρουν την δουλειά τους. Το ποδήλατο θεωρείται αποσκευή και αποσκευές φορτώνονται μόνο από σταθμό Λαρίσης και Οινόη, πληρώνοντας αντίτιμο 5 ευρώ

Εγώ:Οκ! εν τοιαύτη περιπτώσει να πληρώσω σε σας και να το φορτώσω, θέλω να πάω να δω τον πατέρα μου δεν πάω διακοπές

Ελεγκτής :Δεν γίνεται κύριέ μου σας λέω, εδώ δεν είναι κομβικός σταθμός, φορτώνονται από σταθμό Λαρίσης

Εγώ :Οκ! σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!!

Τελειώνοντας λοιπόν η σύντομη συζήτηση φεύγει το τρένο και πηγαίνω στα εκδοτήρια τσαντισμένος πλέον και αρχίζω και φωνάζω στην εκδότρια ζητώντας το αντίτιμο του εισιτηρίου πίσω . Η κακομοίρα σάστισε και μου είπε "Έχετε δίκιο Κύριε αλλά δεν έχει ξανασυμβε , συνήθως τα αφήνουν τα ποδήλατα" .Τελικά διευθετήθηκε το γεγονός αφού πήγα  στον σταθμό Λαρίσης έκοψα εισιτήριο αποσκευής και πήγα στον προορισμό μου. Περιττό να σας πω ότι σε όσους συναδέλφους του κυρίου ελεγκτή το είπα η αντίδραση τους ήταν από το να γελάσουν μέχρι να τον βρίσουν!

Τον εν λόγω κύριο ενδεχομένως να τον βραβευσουν κιόλας για "ζήλο" στα καθήκοντά του, αλλά εγώ δεν θέλω να σταθώ εκεί ούτε ζήτησα να μου κάνουν κάποια χάρη. Αφού όμως κάποιος συνάδελφος σου από αμέλεια ή από ανθρωπιά έκανε κάποια λανθασμένη ενημέρωση, οφείλεις να εξυπηρετήσεις τον άμεσα εμπλεκόμενο που είναι ο επιβάτης και όχι να τον ταλαιπωρείς σαν σκυλί, γιατί τελικά από αυτή την ιστορία δεν θα έβγαινε κανείς κερδισμένος, ούτε ο ΟΣΕ (γιατί θα ακύρωνα το εισιτήριο) , ούτε εγώ, ούτε το κράτος . Ο μόνος που βγήκε κερδισμένος ήταν ο εγωισμός του "Κυρίου" (ο Θεός να τον κάνει Κύριο) ελεγκτή.

Υ.Γ Συγχαρητήρια λοιπόν Κύριε ελεγκτά για τον ζήλο που επιδείξατε, αλλά δυστυχώς για εσάς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον ΟΣΕ, και εσείς αποτελείτε μειοψηφία.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ