2014-02-11 11:46:48
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ σε παρόχους: Συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρείες ή δεν σάς πληρώνω
Για εκβιασμό κάνει λόγο το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

Εάν δεν υπογράψετε συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έως τις 15 Φεβρουαρίου, δεν θα πληρωθείτε.

ΙΑΤRONET

Αυτό είναι το πνεύμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η οποία απευθύνεται προς τους παρόχους του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός τονίζει ότι η σύναψη συμβάσεων μεταξύ κλινικών και ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών είναι υποχρέωση, η οποία απορρέει από τον νόμο 4172/13:

'Επειδή η αναγκαία διαδικασία καθυστερεί, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε επιστολή προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας και ορίζει προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να υπογράψουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ήδη, δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία.


Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον Αύγουστο, με εντολή του υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουν τον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία'.

Για εκβιαστικά μηνύματα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, κάνει λόγο το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, αναφέρει ότι '...ο ΕΟΠΠΥ τάσσει προς τους παρόχους Υγείας, με εντελώς εκβιαστικό τρόπο, προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να συμβληθούν με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, άλλως δεν θα πληρωθούν τον μήνα Αύγουστο για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει' Συναντήσεις

Το προεδρείο του ΙΣΑ ενημερώνει τον υπουργό ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει πάρα πολλές συναντήσεις με τις Ελεγκτικές Εταιρείες, με κύριο σκοπό την διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων των συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν με τους παρόχους Υγείας:

'Ο ΙΣΑ ήταν και είναι υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών και του ελέγχου, όχι όμως κατά τον εκβιαστικό αυτό τρόπο που ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εφαρμόσει, τρομοκρατώντας τους ιδιώτες παρόχους Υγείας', αναφέρει χαρακτηριστικά, για να σημειώσει:

'Δεν νοείται, σε μία περίοδο που οι γιατροί και οι ιατρικές εταιρείες έχουν καταρρεύσει οικονομικά, να δέχονται εκβιαστικού περιεχομένου μηνύματα με αποκλειστικές προθεσμίες, οι οποίες δεν έχουν κανένα νόμιμο έρεισμα.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να μην λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες πραγματικά είναι απορίας άξιον τι εξυπηρετούν τελικά'.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ