2014-02-12 01:37:06
Φωτογραφία για Κάθοδος των αγροτών του Πηλίου αύριο στο Αερινό
Την κάθοδό τους στο μπλόκο του Αερινού προετοιμάζουν για αύριο το πρωί οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο του Βόλου πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός, απηύθυνε αγωνιστικό και ενωτικό χαιρετισμό στα μπλόκα των αγροτών και σε όσους αγωνίζονται για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό, οι αγρότες του Πηλίου θα συγκεντρωθούν μετά τις 8 το πρωί στη θέση Καράβωμα, στη συνέχεια θα κατέβουν προς Βόλο «με ενδεχόμενο να γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, χωρίς αυτοκίνητα», όπως ανέφερε και τελικό προορισμό το μπλόκο του Αερινού.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς δήλωσε ότι οι αγρότες του Πηλίου θα συμπαραταχθούν με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις. Όσον αφορά τους αγρότες του Νοτίου Πηλίου, ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, την Πέμπτη ή την Παρασκευή ίσως οι αγρότες της περιοχής να κατεβάσουν ενισχύσεις στο μπλόκο του Αερινού, καθώς συζητούν ακόμη και δεν έχουν λάβει τις τελικές αποφάσεις τους.


«Είμαστε κι εμείς στο ίδιο μήκος κύματος με τους αγρότες που διαμαρτύρονται και θα κατέβουμε κι εμείς στο δρόμο για την άδικη φορολόγηση των αγροτών και ολόκληρου του λαού. Οι αγρότες πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι ως τώρα ήμασταν νόμιμοι υποβάλαμε τις φορολογικές μας δηλώσεις. Ζητάμε να μείνουμε σ’ αυτό το καθεστώς γιατί τα εισοδήματά μας είναι πολύ μικρά», δήλωσε ο Βάιος Κομνηνός. Όσον αφορά τις διευκρινίσεις των επτά σημείων που δόθηκαν από το υπουργείο, απάντησε ότι περισσότερο περιπλέχτηκε η κατάσταση για τους αγρότες, παρά βοηθούν την κατάσταση και χαρακτήρισε την κίνηση ως διασπαστικό τερτίπι.

Ο κ. Κομνηνός τόνισε ότι οι αγρότες είναι ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά αν η Πολιτεία θέλει να τους φορολογήσει με 1000 € ετησίως επιπλέον, θα επιστρέψουν δεκαετίες πίσω, σε βάρος του βιοτικού τους επιπέδου.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας των αγροτών θα κρατήσει μέχρι τέλους και οι αγρότες του Πηλίου θα δίνουν παρών με αντιπροσωπεία τους στο μπλόκο και την πεποίθηση ότι, ο αγροτικός κόσμος, χωρίς να ενοχλεί άλλες κοινωνικές ομάδες θα αγωνιστεί για να ενοχλήσει αυτούς που θα λύσουν τα προβλήματά του.

Στο μεταξύ, κάλεσμα προς φορείς, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και το λαό που θεωρεί ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι κοινά και αγγίζουν την κοινωνία, απευθύνει το μπλόκο του Αερινού, για αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Αγγελή, ήδη έγινε κάλεσμα προς το ΠΑΜΕ, ενώ καλούνται οι φορείς, για να συμπαρασταθούν στα προβλήματα των αγροτών που ζητούν λύση, αλλά και ο λαός για να δείξει ότι τα προβλήματα είναι κοινά με την αγροτιά.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μπλόκο της Μαγνησίας (Αερινού και Αλμυρού), παραμένει δύναμη περίπου 130 μηχανημάτων, που έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ ένθεν των κόμβων, χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας δεν τους αφήνουν να ανέβουν στην ΠΑΘΕ και να κλείσουν το δρόμο.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ