2014-02-12 10:49:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Πρόεδρος Δημοκρατίας: Δεν αποτελεί λύση, αλλά αρχή το κοινό ανακοινωθέν
Η χθεσινή κοινή δήλωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θέτει το πλαίσιο και τις βασικές αρχές λύσης, όμως... δεν αποτελεί την τελική λύση, αλλά την απαρχή μιας επίπονης προσπάθειας για επίτευξη των επιθυμητών στόχων, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου σε ενότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγάπη προς την πατρίδα και ο πατριωτισμός του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, θα επιτρέψουν ώστε ενωμένοι να δοθεί ο αγώνας για την οριστική δικαίωση των προσδοκιών του λαού.

"Θέλω να πιστεύω πως η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μιαν ανεπιθύμητη αλλά και απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένο το νησί μας και το λαό μας για 40 και πλέον χρόνια", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Πρόσθεσε ότι "η επιθυμία των ηγετών και των δύο κοινοτήτων - όπως εκφράστηκε τουλάχιστον χθες - είναι μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης να καταλήξουμε σε μία λύση που θα τερματίζει οριστικά τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνύπαρξη, συνδημιουργία και προκοπή".

"Είναι καλά γνωστό πως η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής, αλλά και τη σωρεία των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ, προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να μετεξελιχθεί σε ένα ομόσπονδο, δικοινοτικό, διζωνικό κράτος με πολιτική ισότητα, που θα ενώνει το κράτος, το λαό και την οικονομία, μια λύση που θα είναι διαρκής, λειτουργική, αλλά και πριν και πάνω από όλα βιώσιμη", σημείωσε.

Όπως είπε, "η χθεσινή κοινή δήλωση θέτει το πλαίσιο και τις βασικές αρχές λύσης", προσθέτοντας ότι "αυτό που απαιτείται είναι το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών, αλλά και του λαού της Κύπρου, να εργαστούν ώστε από τη μια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους, αλλά και ταυτόχρονα να πετύχουμε μία λύση που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους".

"Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του τόπου και με πλήρη σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, την καλώ, ανταποκρινόμενη στην κοινή επιθυμία του συνόλου των Ελληνοκυπρίων, να ενώσουμε δυνάμεις για αυτά που ακολουθούν, γιατί είναι καλά γνωστό πως το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί την τελική λύση, αλλά την απαρχή μιας επίπονης προσπάθειας, προκειμένου να φτάσουμε στους επιθυμητούς στόχους", είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "η αγάπη προς την πατρίδα μας, αλλά και ο δεδομένος πατριωτισμός του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας, θα επιτρέψουν ώστε ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για την οριστική δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ