2014-02-12 11:06:09
Φωτογραφία για Ο Γολγοθάς του ανασφάλιστου στο ΑΧΕΠΑ δεν τελείωσε ακόμη
Πριν από μερικές μέρες ένας ασθενής, ο οποίος είναι ανασφάλιστος του ΟΑΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει... ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρειάστηκε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί κατά την εισαγωγή του τού ζήτησαν 200 ευρώ για τη νοσηλεία του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Τα οποία πληρώθηκαν κατά ομολογία της συζύγου. Επειτα χρειάστηκε να μεταφερθεί για λίγο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να κάνει μαγνητική, εκεί χρειάστηκαν κι άλλα χρήματα, τα οποία δεν πληρώθηκαν. Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με τα χρήματα που χρειάζονται για τη νοσηλεία του συγκεκριμένου ανθρώπου τα οποία καλείται να πληρώσει ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν τον καλύπτει το ταμείο του. Αν δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα αυτά θα περάσουν στην εφορία του. Αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κάτι στο όνομά του και πως αδυνατεί να πληρώσει τότε μόνο τα έξοδα θα τα αναλάβει το κράτος.

Το θέμα του συγκεκριμένου ασθενούς είχε απασχολήσει τα "φώτα της δημοσιότητας". Μάλιστα είχε κάνει παρέμβαση και ο Θρασύβουλος Βεντούρης, ο διευθυντής της 4ης ΥΠΕ ο οποίος είχε τονίσει ότι το ζήτημα έχει τελειώσει. Βέβαια οι μέρες πέρασαν ο συγκεκριμένος ασθενής πήρε εξιτήριο, επισκέφτηκε και πάλι το νοσοκομείο αφού χρήζει παρακολούθησης και αναμένεται την Πέμπτη να γίνει και πάλι εισαγωγή.


Σήμερα τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Βέργουλα, επισκέφτηκαν μέλη της οικογένειάς του, μέλη του Συλλόγου Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων του Νομού Θεσσαλονίκης και μέλη της ΣΠΙΘΑΣ Θεσσαλονίκης. Τους ανακοίνωσε πως σήμερα θα γινόταν συνεδρίαση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν κι εφόσον ο ασθενής πληρεί τις προϋποθέσεις για να νοσηλευτεί δωρεάν. Κι αν τελικά η προηγούμενη νοσηλεία του θα είναι δωρεάν ή όχι. Μέσα στις επόμενες ώρες το πολύ μέχρι αύριο το πρωί θα υπάρξει η συγκεκριμένη απάντηση.

Οπως και να έχει το ζήτημα των ανασφάλιστων ασθενών, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα γίνεται καθημερινά και μεγαλύτερο. Υπάρχουν κονδύλια από το ίδιο το κράτος για ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν. Η λύση δεν είναι να περνούν τα χρήματα στην εφορία, ούτε να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία αν και εφόσον υπάρχουν. Κάποια στιγμή πριν από λίγους μήνες ο Υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει πως η πρώτη κατοικία δεν κατάσχεται, η δεύτερη όμως, το αυτοκίνητο οτιδήποτε άλλο; Αυτά σίγουρα κινδυνεύουν. Και τονίζουμε πάλι, εαν και εφόσον υπάρχουν. Γιατί τότε ο ανασφάλιστος θεωρείται... προνομιούχος.

Το άλλο ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει για άλλη μια φορά με τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ. Επιχειρηματίες, βιοτέχνες, καταστηματάρχες που μέχρι και πριν μερικά χρόνια ήταν η μεσαία τάξη, τώρα βρίσκονται στο... έλεος του Θεό. Από τη στιγμή που χρωστούν στον ΟΑΕΕ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Καμία... Και το άσχημο είναι πως και ορισμένα Κοινωνικά Ιατρεία δεν τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο όπως, ανασφάλιστους από άλλα ταμεία. Ισως να είναι απλά συγκυρία και η πληροφορία να μην είναι σωστή, ωστόσο τους ανθρώπους που αποτελούσαν την μεσαία τάξη, δεν τους δίνουν την πρέπουσα σημασία. Οπως και να έχει το σημαντικό είναι να υπάρξει δωρεάν υγεία για όλους. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, όπου η καθημερινότητα είναι δύσκολη και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ