2014-02-12 15:16:32
Φωτογραφία για Ποια είναι η 22χρονη Λιβανέζα Σκιέρ που τα «πέταξε» όλα στο χιόνι και προκάλεσε την οργή της Χεζμπολάχ; [photos+video]
Στα 22 της μόλις χρόνια κατάφερε να προκαλέσει την οργή μιας από τις πιο σκληρές ένοπλες ακραίες οργανώσεις του κόσμου. Της σιιτικής Χεζμπολά που μέλη της απειλούν τις τελευταίες ώρες Θεούς και δαίμονες για το γεγονός πως μια λιβανέζα, και μάλιστα αθλήτρια της εθνικής ομάδας της χώρας έσπασε κάθε ταμπού της υπερσυντηρητικής κοινωνίας της Βυρηττού και φωτογραφήθηκε ημίγυμνη με φόντο… τις χιονισμένες Άλπεις.

Ο λόγος για την εντυπωσιακής ομορφιάς αθλήτρια του αλπικού σκι, Ζάκι Σαμούν που η εμφάνιση της δεν παραπέμπει καθόλου στα στερεότυπα που η δύση έχει καλλιεργήσει για τις γυναίκες της συντηρητικής χώρας της Μέσης Ανατολής.

Η Σαμούν συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να κάνει προπονήσεις, και συγκεκριμένα στις Ελβετικές Άλπεις, και οι παραστάσεις που έχει από την φιλελεύθερη και δημοκρατική Δύση, έχουν επηρεάσει τον τρόπο ζωής και σκέψης της.

Στο πλαίσιο αυτό, η νεαρή αθλήτρια φαίνεται πως δεν θεώρησε κακό η μεμπτό να ποζάρει με το γυμνό κορμί της για τις ανάγκες φωτογράφησης.


Η συγκεκριμένη φωτογράφιση για έναν ολόκληρο χρόνο είχε παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα όμως και ενώ η Σαμούν αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κυκλοφόρησε το βίντεο με την αθλήτρια στην επίμαχη φωτογράφιση.

Με το στήθος γυμνό και φορώντας μόνο ένα εσώρουχο, η 22χρονη καλλονή συμμετέχει σε ομαδική φωτογραφία που οργανώθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο του Λιβάνου και προοριζόταν για ένα ημερολόγιο. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, εκείνη κρύβει το γυμνό της στήθος με τα πέδιλα του σκι.

Η εικόνες έχουν προκαλέσει σεισμό στο Λίβανο. Έξαλλο το καθεστώς της Χεζμπολά απειλεί να πάρει τα κεφάλια…. των οργανωτών και των συντελεστών της φωτογράφισης την ώρα που ο υπουργός Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε, αντέδρασε έντονα ζητώντας να παρθούν μέτρα εναντίον της σκιέρ από την ολυμπιακή επιτροπή του Λιβάνου και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το γεγονός που «προσβάλει τη υπόληψη της χώρας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λιβανέζικης ολυμπιακής ομάδας , Φάντι Καϊρούζ, ανέφερε ότι η ολυμπιακή επιτροπή της χώρας θα συναντηθεί αργότερα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι και ότι δεν επιτρέπεται στη Σαμούν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Βλέποντας την καριέρα της στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας μιας φωτογράφησης συνηθισμένης για τα δυτικά πρότυπα, η νεαρή αθλήτρια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη με ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους εσάς, γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και ότι το βίντεο αυτό δεν ταιριάζει στην εικόνα που αντανακλά ο πολιτισμός μας» έγραψε ωστόσο πρόσθεσε ότι το βίντεο αποτελεί μέρος από τα παρασκήνια της ομαδικής φωτογράφησης και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

Αν και ο Λίβανος θεωρείται από τις πλέον φιλελεύθερες αραβικές χώρες που επικρατεί ενδυματολογική ελευθερία και επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας παραμένει βαθύτατα προσηλωμένο στις κοινωνικές παραδόσεις.
exedra.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ