2014-02-12 18:58:07
Φωτογραφία για Η μείωση τιμών στα φάρμακα έφερε ελλείψεις στην αγορά
της Κατερίνας Μηναδάκη

Έλλειψη καταγράφεται στην αγορά των φαρμάκων στο Ηράκλειο τις τελευταίες μέρες. Ακόμα και τα πιο απλά σκευάσματα δεν υπάρχουν αυτές τις μέρες στα ράφια των φαρμακείων αφού, όπως λένε οι φαρμακοποιοί, αναμένεται αναπροσαρμογή στις τιμές των φαρμάκων. Αναλυτικότερα αναμένεται μείωση τιμών της τάξης του 8% με 12% και η κίνηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να παγώνουν οι εισαγωγές φαρμάκων μέχρι να γίνει και η αλλαγή στις τιμές.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των φαρμακοποιών του Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσικανδυλάκης «κανείς δεν παραγγέλνει και δεν φέρνει φάρμακα όταν ξέρει ότι στις 24 Φεβρουαρίου θα αλλάξουν οι τιμές προς τα κάτω. Περιμένει να γίνει η μείωση προκειμένου να παραγγείλουν τα φάρμακα με τις μειωμένες τιμές. Οπότε υπάρχει ένα κενό χρονικό διάστημα που μπορεί να δημιουργηθεί ένα έλλειμμα φαρμάκων στην αγορά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μέσα ο καταναλωτής – ασθενής θα πρέπει να εμπιστευτεί τον φαρμακοποιό του, μπορεί να πάρει το γενόσημο φάρμακο ή να κάνει μία μικρή υπομονή ...»


Ωστόσο ο κ. Τσικανδυλάκης έδωσε και μία ακόμα διάσταση της μείωσης της τιμής των φαρμάκων, μάλλον ανησυχητική, που λέει ότι «μία μεγάλη μείωση τιμής δεν αποκλείεται να οδηγήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες στην απόσυρση των φαρμάκων τους από την Ελληνική αγορά σε περίπτωση που δεν τις συμφέρει οικονομικά, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πλήγμα.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη πάντως αναπροσαρμογή στην τιμή των φαρμάκων γίνεται 3 φορές το χρόνο περίπου ενώ πρόβλημα με βασικά φάρμακα υπάρχει πάντα στη χώρα αφού υπάρχουν και οι ... ατασθαλίες που καταγράφονται όχι μόνο εκτός αλλά και εντός συνόρων!

irakliolive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
iOS 7.1 : Αλλαγές για το geolocation
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
iOS 7.1 : Αλλαγές για το geolocation
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ