2014-02-12 21:05:06
Φωτογραφία για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση
Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) την Παρασκευή 14/2/14 και ώρα 16:30μ.μ.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αποφασίσαμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε την «αγάπη μας» σε αυτούς που, κόντρα στην απαίτηση της κοινωνίας, επιμένουν να προκαλούν και να επιχειρούν να μετατρέψουν τα ιδιωτικά σχολεία σε αλυσίδα μπακάλικων.

Την ημέρα και ώρα εκείνη, ο ΣΙΕΙΕ διοργανώνει το «Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων» με θέμα «Ιδιωτικό Σχολείο και Ανάπτυξη» Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά τι εννοούν οι ιδιοκτήτες με τον όρο «ανάπτυξη». Την παντελή έλλειψη εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από την πολιτεία, αλλά και την προνομιακή μεταχείρισή τους από αυτήν μέσω φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής, αλλά και προνομιακή χρηματοδότηση μέσω διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ,ΟΑΕΔ, voucher κ.λπ.) Θέλουν δηλαδή να είναι επιχειρηματίες με λεφτά του κράτους, αλλά και χωρίς την εποπτεία του.


Μια απλή ανάγνωση στα θέματα που θα απασχολήσουν το «συνέδριο» είναι ενδεικτική του τι θα ακουστεί εκεί μέσα: «Το Συνταγματικό Πλαίσιο και οι στρεβλώσεις του», «Το θεσμικό πλαίσιο και οι δυσλειτουργίες του», «Το οικονομικό πλαίσιο: επιβαρύνσεις και αντικίνητρα» κ.λπ.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να απουσιάσουν από μια τέτοια μάζωξη καθηγητές Πανεπιστημίων και δημοσιογράφοι, γνωστοί για τις απόψεις τους κατά της κοινωνίας και υπέρ των ισχυρών.

Δεν θα μπορούσε επίσης να απουσιάζει το περίφημο ΙΟΒΕ του κ. Στουρνάρα το οποίο θα παρουσιάσει μια ακόμη «μελέτη» του, ανάλογη με εκείνη που είχε παρουσιαστεί προ τριετίας από τον ίδιο το Στουρνάρα και η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να απαλλαγούν από τα «δεσμά» του κρατικού ελέγχου και να μπορούν να προσλαμβάνουν χωρίς έλεγχο τυπικών προσόντων, να απολύουν όσους θέλουν και όποτε θέλουν, να εφαρμόζουν όποια προγράμματα σπουδών θέλουν κ.λπ. Ταυτοχρόνως, η πολιτεία, αφού θα αποσυρθεί από τον όποιο έλεγχο στα ιδιωτικά σχολεία, θα πρέπει να τα χρηματοδοτήσει αδρά, άμεσα και έμμεσα, «για το καλό της εκπαίδευσης» πάντα…

Και όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα περιμένει κανείς. Αυτό που μας άφησε έκπληκτους είναι η συμμετοχή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή στην Οργανωτική Επιτροπή του «συνεδρίου»!!

Ο άνθρωπος που οφείλει να ελέγχει τη Δημόσια Διοίκηση που εποπτεύει τα ιδιωτικά σχολεία και στον οποίο έχει κοινοποιηθεί σειρά καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ για παρανομίες των σχολαρχών, τιμά με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του το «συνέδριό» τους!! Μάλιστα θα προεδρεύσει στη 2η Συνεδρία με θέμα «Το Συνταγματικό Πλαίσιο και οι στρεβλώσεις του» (ποιες είναι αυτές άραγε; Μήπως το άρθρο 16;) και εισηγείται στην 3η Συνεδρία με θέμα «Το Θεσμικό πλαίσιο και οι δυσλειτουργίες του». Η εισήγησή του, μάλιστα, αφορά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τα Πειθαρχικά, αυτά δηλαδή που οι ιδιοκτήτες με λύσσα και με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Σαμαρά, επιδιώκουν να καταργήσουν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η παρουσία μας και η διαμαρτυρία μας είναι αναγκαία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να παραστούν σε αυτή, κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας ώστε να βροντοφωνάξουμε αυτό που αποτελεί κοινωνική επιταγή:

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ