2014-02-12 23:36:06
Φωτογραφία για Π. Σκουρλέτης: Το θέμα Βουδούρη έχει κλείσει - Δεν μας αφορά η Κεντροαριστερά-Κεντροδεξιά
Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη προκήρυξη εκλογών θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, δήλωσε ότι το θέμα Βουδούρη έχει κλείσει με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει τις προσπάθειες ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζοντας την πολιτική έκφραση του χώρου, όπως αυτή εκφράζεται και από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν, Κεντροδεξιά.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ διχασμένο για την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: “Αυτή η αναφορά σε δήθεν τριγμούς και μεγάλες συζητήσεις γύρω από την υποψηφιότητα Βουδούρη πάνω από μία εβδομάδα τώρα, την θεωρώ υπερβολική
. Διότι αυτό το θέμα έχει κλείσει, έχει κλείσει με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η Κεντρική Επιτροπή με βάση το καταστατικό μας είναι αυτή που αποφασίζει τελικώς για τις υποψηφιότητες στις Περιφέρειες. Έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Σήμερα η συζήτηση που γίνεται δεν έχει τον χαρακτήρα επανεξέτασης αυτής της απόφασης, έχει την πολιτική της σημασία βεβαίως και σε καμιά περίπτωση η είδηση δεν είναι, όπως το βλέπω από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε., να είναι πρώτη – δεύτερη είδηση, η κουβέντα που γίνεται σε κάποιες τοπικές οργανώσεις της Πελοποννήσου Το γεγονός ότι εμείς έχουμε κατοχυρωμένο το δικαίωμα να εκφράζονται οι διαφωνίες και δημόσια, αποτελώντας στην πράξη ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του κόμματός μας, το οποίο χαρακτηρίζεται από μία δημοκρατικότητα, δε νομίζω ότι τελικά αυτό είναι η αιτία έτσι ώστε με ένα στρεβλό τρόπο να αξιολογούνται και να παρουσιάζονται οι ειδήσεις. Αλλά ο καθένας θεωρώ ότι πρέπει να είναι στα κιλά του”.

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκτίμησε: “Εγώ θα σας έλεγα ότι η αίσθηση που βιώνουμε στην επαφή μας με την κοινωνία είναι ακόμα καλύτερη. Και γιατί οι δημοσκοπήσεις, επειδή ακριβώς απεικονίζουν πάντοτε φωτογραφικά μία κατάσταση, δεν μπορούν να πιάνουν την δυναμική. Η εκτίμηση λοιπόν η πολιτική που κάνουμε είναι ότι στο ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών η δυναμική που θα υπάρξει θα είναι πολύ μεγαλύτερη“.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την ευρύτερη συζήτηση που γίνεται για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Σκουρλέτης είπε: “Θα σας έλεγα ότι αυτή η συζήτηση για την Kεντροαριστερά δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνει και δεν τον αφορά. Ο όρος Kεντροαριστερά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί με μία δεξιά πολιτική έκφραση του χώρου του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας. Άρα με αυτή την έννοια καλά κάνει και δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω λοιπόν από αυτόν τον όρο που λέμε Kεντροαριστερά, εγώ δεν αναγνωρίζω το δεύτερο συνθετικό, το συνθετικό της Αριστεράς. Νομίζω καμία σχέση δεν έχει η σημερινή Κεντροαριστέρα με την Αριστερά. Θα έλεγα ότι περισσότερο θυμίζει μια Κεντροδεξιά, έτσι όπως εκφράζεται από όλον αυτό τον προβληματισμό. Αλλά ακόμα και τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνιστούν στην υποτιθέμενη ανασύστασή της, νομίζω ότι έχουν ταυτιστεί με απόψεις οι οποίες είναι απόψεις υπεράσπισης του μνημονίου, υπεράσπισης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, υπεράσπισης των ακραίων πολιτικών λιτότητας… Άρα ειλικρινά δεν μας αφορά αυτό το πράγμα”.
alpha965.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ