2014-02-13 12:58:08
Φωτογραφία για Απελευθερώθηκαν 65 μαχητές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Συνολικά 65 μαχητές Ταλιμπάν αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα από τη φυλακή του Μπαγκράμ, παρά τις... έντονες διαμαρτυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών που τούς θεωρούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

«Η αφγανική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη αυτής της απόφασης. Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που απελευθερώθηκαν δεν θα διαπράξουν νέες βίαιες ή τρομοκρατικές πράξεις» δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Καμπούλ.

«Οι 65 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν και αναχώρησαν από τον χώρο της φυλακής του Μπαγκράμ σήμερα το πρωί» ανακοίνωσε νωρίτερα μέλος της αφγανικής επιτροπής, που είναι επιφορτισμένη με την εξέταση των υποθέσεων των κρατουμένων στις αφγανικές φυλακές.

Η αφγανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 9 Ιανουαρίου ότι 72 συνολικά κρατούμενοι στη φυλακή του Μπαγκράμ, κοντά στην Καμπούλ, θα απελευθερωθούν ελλείψει επαρκών στοιχείων εναντίον τους. Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία αμερικανών αξιωματούχων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ