2014-02-13 14:44:57
Φωτογραφία για Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΙΩΔΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
Την πεποίθηση ότι το «διαπιστωμένο πλέον» πρωτογενές πλεόνασμα και η αναγκαία πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελούν ικανές προϋποθέσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ως μοναδικού δρόμου απαλλαγής από τα μνημόνια και την επιτήρηση, εκφράζει η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη με συνέντευξη στην ''Ναυτεμπορική'', ενόψει της συμμετοχής της σε συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε.

Τασσόμενη υπέρ της «μερικής έστω και με στοιχειωδώς αποδεκτά επιτόκια» επιστροφής στις αγορές, η κα Δαμανάκη διευκρινίζει ότι ασφαλώς το επιτόκιο δανεισμού θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ωστόσο, θεωρεί το στοίχημα ανοικτό και ρεαλιστικό υπό προϋποθέσεις. Υπογραμμίζει άλλωστε ότι θα πρέπει επίσης να συνυπολογισθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες, «γιατί αν τα καταφέρουμε, θα μεταβληθεί καθοριστικά το οικονομικό κλίμα και θα πριμοδοτηθεί η προοπτική αναπτυξιακών επενδύσεων στη χώρα». 


Η Επίτροπος παρατηρεί ότι το κλίμα σήμερα στις Βρυξέλλες είναι σαφώς καλύτερο απ’ ό,τι στο παρελθόν, αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο ζήτημα του ελληνικού δημόσιου χρέους, ωστόσο, συμπληρώνει ότι αυτό δεν αρκεί διότι οι εταίροι ζητούν συγκεκριμένα αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν κατά τη γνώμη της την Αχίλλειο πτέρνα της εθνικής προσπάθειας. 

Η ίδια επιλέγει να μην τοποθετηθεί αναφορικά με τις εν εξελίξει διεργασίες στην ελληνική Κεντροαριστερά και δηλώνει ότι δεν βρίσκει «ουσιαστικό λόγο» να αμφισβητήσει τις κατηγορηματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες αποκλείουν την εκδοχή της «τριπλής» κάλπης τον Μάιο. 

Αναφερόμενη στη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική, διαμηνύει ότι η Ε.Ε. δεν θα είναι πια μόνο ο πρώτος καταναλωτής αλλά και ο πρώτος παίκτης στη διεθνή σκηνή στα θέματα αλιείας. Η ίδια διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες και για την Ελλάδα μέσα από το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για τη «γαλάζια» ενέργεια.

naftemporiki.gr

 ''The New Daily Mail'' 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ