2014-02-13 18:56:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Διπλασιάζεται το εξώδικο για τους μοτοσυκλετιστές
Με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ενημέρωσε χθες τη Βουλή για τις προθέσεις του όσο αφορά την κυκλοφορία τετράτροχων και off road μοτοσυκλετών στα βουνά, σε μονοπάτια μελέτης της φύσης, καθώς και σε ποδηλατικές διαδρομές, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον.

Την ενημέρωση της Βουλής ζήτησε στις 18/10/2012 ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης, καταγγέλλοντας μέσω της κοινοβουλευτικής οδού την εκτεταμένη παρανομία που παρατηρείται.

Όπως αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, δεν επιτρέπεται και αποτελεί αδίκημα η οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος σε γη που δεν συνιστά μέρος οδού και χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση. Το εν λόγω αδίκημα, σύμφωνα με τον Τάσο Μητσόπουλο, τιμωρείται με χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €42. «Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μετά από εισήγηση του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει ετοιμάσει και προωθεί προσχέδιο νομοσχεδίου για αύξηση της χρηματικής ποινής από €42 στα €85» επισημαίνει στην κατακλείδα της επιστολής του ο κ. Μητσόπουλος.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει τη Βουλή για τον αριθμό των μοτοσυκλετιστών στους οποίους έχει επιδοθεί εξώδικο για το συγκεκριμένο αδίκημα, παραπέμποντας το θέμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα δέοντα.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ