2014-02-14 18:00:14
Φωτογραφία για Τα κακά νέα για την οδοντόβουρτσά σου
Γνωρίζεις τι ζει πάνω στην οδοντόβουρτσά σου; Μάλλον το υποψιάζεσαι... Μία ακάλυπτη οδοντόβουρτσα μπορεί να φιλοξενεί πάνω από

100.000.000 βακτηρίδια, όπως το E. Coli που προκαλεί διάρροια και ο σταφυλόκοκκος που προκαλεί δερματικές λοιμώξεις.

Όμως μην πανικοβάλλεσαι. Το στόμα σου δεν ήταν ποτέ αποστειρωμένο. Πάντα υπήρχαν εκατοντάδες είδη μικροβίων στο στόμα σου. Αυτό που έχει σημασία είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των ειδών που κατοικούν στο στόμα σου.

Μην ξεχνάς ότι η πλάκα που αφαιρείς από τον δόντια σου, όταν πηγαίνεις στον οδοντίατρο είναι κυρίως μικρόβια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που βουρτσίζεις τα δόντια σου, γεμίζεις την οδοντόβουρτσά σου με μικρόβια.

Μπορεί όμως η οδοντόβουρτσά σου να σε αρρωστήσει; Μάλλον όχι! Ανεξάρτητα από πόσα μικρόβια ζουν πάνω στην οδοντόβουρτσά σου, ο οργανισμός σου έχει ικανή άμυνα για να αποτρέψει οποιαδήποτε λοίμωξη από το βούρτσισμα των δοντιών σου.


Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο είναι που θα αφήσεις την οδοντόβουρτσά σου. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις να την αφήνεις δίπλα στη τουαλέτα, ιδιαίτερα όταν τραβάς το καζανάκι. Όταν τρέχει το νερό από το καζανάκι, ξεπλένει τα τοιχώματα της λεκάνης και στη συνέχεια μικροσταγονίδια μπορούν να εκτοξευτούν μέχρι και δύο μέτρα. Επειδή οι τουαλέτες είναι συνήθως μικρές, η ακάλυπτη οδοντόβουρτσα είναι εκτεθειμένη σε χειρότερα μικρόβια από αυτά που έχει το στόμα σου.

Δεν θα ήθελες να φας μετά από την τουαλέτα, χωρίς να πλύνεις τα χέρια σου. Το ίδιο είναι βουρτσίσεις τα δόντια σου μετά το καζανάκι Μικρές συμβουλές:

Ξέπλυνε την οδοντόβουρτσα με πολύ νερό, κάθε φορά που την χρησιμοποιείς.

Φρόντισε να στεγνώσει! Τα μικρόβια αγαπούν την υγρασία και πολλαπλασιάζονται σε αυτή. Μην βάζεις το κάλυμμα ένα δεν έχει στεγνώσει πρώτα ή οδοντόβουρτσα.

Κράτησε την σε όρθια θέση με το βουρτσάκι ψηλά.

Κράτησε την οδοντόβουρτσά σου μόνο για σένα, μην την μοράζεσαι και μην την βάζεις δίπλα-δίπλα με άλλη οδοντόβουρτσα, γιατί μπορούν να ανταλλάξουν τα μικρόβια τους.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ