2014-02-14 19:20:05
Φωτογραφία για Δήλωση Έλενας Κουντουρά για τις επαφές της υπουργού τουρισμού στη Σαουδική Αραβία
«Οι επαφές της Υπουργού Τουρισμού με μέλη της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας και το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ελλάδα η εταιρεία Kingdom Holding Company δε συνιστούν από μόνα τους γεγονότα με τα οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διαφωνούσαμε κατ’ ανάγκη.

Διαφωνούμε όμως με την τουριστική πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης που αποτελεί ραχοκοκαλιά για την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Ενώ αντίθετα επενδύει στο all inclusive που είναι η καταστροφή για τις τοπικές τουριστικές οικονομίες. Σημειώνουμε επίσης τον κίνδυνο πίσω από τις fast-track διαδικασίες, που θα παρακάμπτουν μεν την γραφειοκρατία, αλλά θα φτάνουν στο αντίθετο άκρο, παρακάμπτοντας και τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις τοπικών κοινωνιών και φορέων ή περιβαλλοντικές μελέτες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε σε ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα είναι ισοβαρές και ισορροπημένο ανάμεσα στην υψηλή και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα υπακούει στο επιτυχημένο μοντέλο της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας, θα στηρίζει και θα ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και καλούμε την κυβέρνηση να προσαρμόσει την πολιτική της σε αυτό ακριβώς το μοντέλο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και εγένετο το iPhone Air
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και εγένετο το iPhone Air
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ