2014-02-14 21:58:08
Φωτογραφία για Cystat: Στο 5,3% η συρρίκνωση της οικονομίας
Στο 5,3% σε ετήσια βάση περιορίστηκε η συρρίκνωση του ΑΕΠ το δ` τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται επίσης στο -5,3%.

Αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (Βιομηχανία, Κατασκευές ), όπως επίσης οι τομείς των Τραπεζών, των Μεταφορών, του Εμπορίου και των λοιπών Υπηρεσιών. Θετικό ρυθμό ανάπτυξης παρουσίασε ο τομέας του Τουρισμού.

Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε ύφεση από τον Απρίλιο του 2011.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ο ρυθμός συρρίκνωσης με την έκδοση των τελικών υπολογισμών της Cystat, τότε ο ρυθμός συρρίκνωσης για όλο το 2013 περιορίζεται στο 5,4%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της Τρόικας για συρρίκνωση της οικονομίας σε ρυθμό 7,7%, όπως έχει αναθεωρηθεί κατά τη δεύτερη αξιολόγηση μετά την αρχική εκτίμηση για συρρίκνωση 8,7%. Εξάλλου, και το Υπουργείο Οικονομικών στο Μακροοικονομικό Δελτίο Ιανουαρίου 2014 εκτίμησε ότι η κυπριακή οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 5,5%, ενώ υψηλόβαθμο μέλος της Τρόικα εκτίμησε ότι η συρρίκνωση θα κυμανθεί πέριξ του 6%.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ