2014-02-14 23:04:08
Φωτογραφία για Αγγλία: «Πόλεμος»...δηλώσεων Μουρίνιο-Βενγκέρ για τον τίτλο
Στα χαρακώματα βρίσκονται οι δύο κορυφαίοι προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ, Ζοζέ Μουρίνιο (Τσέλσι) και Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ), με αφορμή τη μάχη του τίτλου.

Οι άριστες σχέσεις που είχαν μέχρι τώρα και οι εγκάρδιοι χαιρετισμοί μετά τις αναμετρήσεις των ομάδων τους ανήκουν στο παρελθόν. Ο Αλσατός, με αφορμή τις δηλώσεις του «εκλεκτού», σύμφωνα με τις οποίες η Τσέλσι είναι αουτσάιντερ, τον χαρακτήρισε «φοβιτσιάρη», με τον Πορτογάλο να απαντάει άμεσα και να αποκαλεί τον τεχνικό των «κανονιέρηδων» «σπεσιαλίστα της αποτυχίας»!

Τσέλσι και Άρσεναλ «συγκαατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Σίτι (με ένα ματς λιγότερο) και Λίβερπουλ ακολουθούν πιο πίσω (τρεις βαθμούς διαφορά) και το «θερμόμετρο» ανεβαίνει επικίνδυνα. Τα πάντα μετρούν, πλέον, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε λεκτικό, καθώς είναι προφανές ότι η μέθοδος της... τακτικής δεν χρησιμοποιείται από τους καταξιωμένους προπονητές μόνο εντός του γηπέδου, αλλά και έξω από αυτό.


Την αρχή 'έκανε σήμερα το πρωί ο Βενγκέρ, ο οποίος δήλωσε ότι η θέση του Μουρίνιο, σύμφωνα με την οποία οι «μπλε» είναι το αουτσάιντερ στη μάχη του πρωταθλήματος, αντιπροσωπεύει τον «φόβο της αποτυχίας». Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα, ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στην πορεία της Άρσεναλ την τελευταία 8ετία, στην οποία δεν κατάκτησε κάποιο σημαντικό τρόπαιο: «Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ειδικό στην αποτυχία, διότι 8 χρόνια χωρίς κανένα μετάλλιο πως μπορείς να το πεις διαφορετικά».

Ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τη Λίβερπουλ (5ος γύρος) ο Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε για ποιο λόγο, εκτός από αυτόν και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, οι υπόλοιποι προπονητές που οι ομάδες τους είναι σε... τροχιά τίτλου δεν παραδέχονται το αυτονόητο. Η απάντησή του εξόργισε τον «εκλεκτό»: «Είναι ο φόβος της αποτυχίας. Εάν δεν είσαι στην κούρσα για τον τίτλο δεν είναι δυνατό να τον χάσεις, εάν δηλώνεις ότι δεν βρίσκεσαι σε... τροχιά τίτλου δεν είναι δυνατό να μείνεις εκτός τίτλου, είναι απλά τα πράγματα. Νομίζω ότι η δουλειά μας απαιτεί να έχεις φιλοδοξίες και να προσπαθείς να νικήσεις. Εάν δεν τα καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε επάνω μας όλη την ευθύνη. Εγώ λέω, ναι, πάμε για πρωτάθλημα, θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε κι αν δεν μπορέσουμε τότε η ευθύνη θα βαραίνει εμένα και μόνο εμένα».

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ