2014-02-15 00:17:06
Φωτογραφία για Gabriel Bernardino: Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε εποπτικό επίπεδο
Στο νέο εποπτικό πλαίσιο της ασφαλιστικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρθηκε ο Gabriel Bernardino, Πρόεδρος της EIOPA, μιλώντας πριν από λίγο στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. «Μία σταθερή και αξιόπιστη ασφαλιστική αγορά έχει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία, και η Εποπτεία και το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο καθορίζουν ακριβώς αυτή τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς», πρόσθεσε ο Gabriel Bernardino.

«Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει σελίδα και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. «Σηματοδοτώντας τη νέα εποχή, επιλέξαμε ως θέμα της σημερινής εκδήλωσης την «αξιοπιστία» γιατί στη δική μας δουλειά είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς δεν προσφέρουμε ένα απτό προϊόν αλλά μια υπόσχεση για το μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση, λοιπόν είναι η διασφάλιση της εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής  κ. Γιώργος Σταθάκης, καθώς και εκπρόσωποι  της ασφαλιστικής αγοράς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΑΕΕ.

"Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με την ευκαιρία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής της διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Η εποπτεία Εγγυητής της Αξιοπιστίας της Ασφαλιστικής Αγοράς». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 500 προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας, της εποπτικής αρχής, των ΜΜΕ και του ασφαλιστικού Τύπου, φορέων της ασφαλιστικής αγοράς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και άλλων οργανώσεων.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στις αναπτυξιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και στην ένταση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ιδιωτική Ασφάλιση έχει ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης. Η Τράπεζα της Ελλάδος χτίζει ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας αλλά και ο ίδιος ο κλάδος θα πρέπει να φροντίζει για την αξιοπιστία του. Η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς δε θα ωφελήσει μόνο την οικονομία αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Γ. Σταθάκη, Βουλευτή, Επικεφαλής Τομέα Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας στην περίοδο της κρίσης και τόνισε πως η κοινωνική ασφάλιση θα πρέπει να παραμείνει ο βασικός πυλώνας για τις συντάξεις και την υγεία. Αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά υπογράμμισε πως η αξιοπιστία είναι αφετηρία για τη σημαντική ανάκαμψή της στο μέλλον, ανάκαμψη που θα έρθει με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η Ευρώπη οφείλει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς μέσω του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εστίασε στη νέα εποχή αξιοπιστίας της ασφαλιστικής αγοράς. Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά όπως και ολόκληρη η χώρα αλλάζει σελίδα αφήνοντας πίσω της στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος. Πλέον η αγορά προσαρμόζεται στο νέο αυστηρό ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που στόχο έχει διασφάλιση της προστασίας των καταναλωτών (Solvency II) καθώς και σοβαρό συνεχή έλεγχο και εποπτεία από την Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα οι συνθήκες στην κοινωνία έχουν αλλάξει και οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη την ασφάλιση όντας πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στους κινδύνους. «Καθίσταται επομένως σαφές πως η ασφάλιση ειδικά στην εποχή μας δεν είναι προϊόν πολυτελείας αλλά βασικό εργαλείο διαχείρισης οικονομικού κινδύνου και μεταφοράς του ρίσκου από τον ένα στους πολλούς», ανέφερε. Είναι υποχρέωσή μας προς την κοινωνία να συμπληρώσουμε με ποιότητα και αξιοπιστία τη σύνταξη και την περίθαλψη του σκληρά εργαζόμενου πολίτη. Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει κεφάλαια, τεχνογνωσία, εμπειρία, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και εποπτεία. Προσφέρει σύγχρονες, ποιοτικές, προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα του Έλληνα ασφαλιστικές λύσεις και είναι έτοιμη να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι, πρώτα και πάνω από όλους, όπως πρέπει να είναι, ο Έλληνας Πολίτης.

Ο επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής, κ. Gabriel Bernardino, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), υπεύθυνος για το συντονισμό των εποπτικών αρχών των ασφαλιστικών αγορών και των επαγγελματικών ασφαλιστικών ταμείων της Ευρώπης στην ομιλία του ανέφερε πως μια σταθερή και αξιόπιστη ασφαλιστική αγορά έχει καθοριστικό σταθεροποιητικό ρόλο στην οικονομία. Το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο και η εποπτεία διασφαλίζουν ακριβώς αυτή τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της αγοράς. Ο κ. Bernardino εξέφρασε την άποψη ότι η ασφάλιση είναι μια οικονομική δραστηριότητα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αυξανόμενη ανάγκη προγραμμάτων συνταξιοδοτικής αποταμίευσης ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των συνταξιοδοτικών κρατικών παροχών. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα ο κ. Bernardino τόνισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει σε εποπτικό επίπεδο και τον καθοριστικό ρόλο της εθνικής Εποπτικής Αρχής, της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ενίσχυσε την ποιότητα του εποπτικού ελέγχου και την προστασία των ασφαλισμένων.

Ακολούθησε βράβευση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά της και τις επιτυχίες της στην καταπολέμηση του οργανωμένου οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος από κ Ι. Λαπατά, Γεν. Γραμματέα ΕΑΕΕ και τον κ. Ν. Μακρόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΕΕ.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ."
nextdeal.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ