2014-02-15 14:16:06
Φωτογραφία για Εχουν μειωθεί οι αφελείς και οι εξαπατημένοι από τους χασάπηδες...
Γράφει ο Μαγια

Τρόικα έδρασε ως χασάπης, προκαλώντας κοινωνικό τσουνάμι με έκρηξη της ανεργίας, των λουκέτων και της φτώχειας, αποφάνθηκε με ευρεία πλειοψηφία η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων... που ερευνά τις επιπτώσεις των Μνημονίων στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και Κύπρο.

Καταπέλτης ο Ισπανός ευρωβουλευτής Αλεχάνδρο Θέρκας σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε χασάπηδες τους ...διασώστες, ενώ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ είπε ότι, δεν είναι παρά ένα «δικέφαλο τέρας» που τρέφεται με τις σάρκες των μνημονιακών χωρών! «Λεφτά υπάρχουν» είπε ο Ισπανός ευρωβουλευτής. Αλλωστε, «πώς βρήκαν 700 δισ. ευρό για να σώσουν τις τράπεζες;».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Γερμανός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, στον οποίο η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων Εργαζομένων είχε αναθέσει την εξέταση της νομιμότητας των Μνημονίων, γνωμάτευσε ότι, σειρά μέτρων που προβλέπονται στα Μνημόνια, που εφαρμόζονται σε χώρες της Ευρωζώνης, συνιστούν παραβίαση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, σημειώνοντας ότι, «δεν μπορεί να επιτευχθεί δημοσιονομική σταθερότητα χωρίς κοινωνική σταθερότητα».


Πρόκειται για δυο πρόσθετα βαριά όπλα στην φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διευκολυνθεί ως κυβέρνηση να κάνει πράξη την βασική πολιτική επιλογή του, την ακύρωση των Μνημονίων και τερματισμό της λιτότητας.

Οπως φαίνεται, στις ευρωκάλπες θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της, με φυσικό επακόλουθο την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Βερολίνο θέλει να βάλει τον Α. Σαμαρά και τον Β. Βενιζέλο να υπογράψουν νέο Μνημόνιο, γιά να δέσει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Να τεθεί, δηλαδή, ο Α. Τσίπρας, αμέσως μόλις γίνει πρωθυπουργός, ενώπιον του διλήμματος ή να παραβιάσει ανειλημμένες διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας ή να παραβεί συλλήβδην όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, υφιστάμενος έτσι ανεπανόρθωτη πολιτική ζημιά στην προσωπική του αξιοπιστία - πράγμα που μπορεί να απειλήσει την παραμονή του στην εξουσία.

Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε ασύλληπτα επεισόδια προεκλογικής παράνοιας καθώς θ ανοίξουν όλοι οι οχετοί του μνημονιακού καθεστώτος. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων θα μηχανευτεί ποικίλες αλχημείες και αθλιότητες για να νοθεύσει τη συντριβή της στις κάλπες: Μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατικά παιχνίδια, εκβιασμούς, ασύστολα ψεύδη, «πρωτογενή πλεονάσματα», μεγάλες υποσχέσεις, σκανδαλοθηρική υστερία, ηλιθιότητα κ.ο.κ.

Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει. Εχουν μειωθεί οι αφελείς και οι εξαπατημένοι που ανησυχούσαν με τι λεφτά θα πληρωθεί το δημόσιο χρέος ώστε να πανηγυρίσουν για το νέο μνημόνιο. Πολύ λιγότεροι από παλιά είναι επίσης αυτοί που ανησυχούν μήπως χρεοκοπήσει η χώρα, καθώς εκατομ­μύ­ρια Ελληνες έχουν ήδη χρεοκοπή­σει σε προσωπικό ή οικογενεια­κό επίπεδο. Και όσο κι αν τα δύο τρίτα των Ελλήνων φοβούνται τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ελάχιστοι είναι αυτοί που αγαπούν το ευρώ και την ΕΕ από βάθους καρδίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ