2014-02-15 23:36:52
Φωτογραφία για Nίκη με την... υπογραφή Ιμπαγάσα για τον Ολυμπιακό
Μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του ωστόσο ο Αριέλ Ιμπαγάσα θυμίζει τη λαϊκή ρήση με το κρασί, που όσο παλιώνει γίνεται ολοένα και καλύτερο. 

Ο «Κάνιο» βέβαια δεν έχει τις αντοχές του παρελθόντος, ωστόσο όποτε αγωνίζεται αποδεικνύει την κλάση του, κάνοντας τα πάντα να δείχνουν απλά όταν η μπάλα περνάει από τα πόδια του.

Ο χαλκέντερος Αργεντινός άσος στο ματς των Πειραιωτών με τον Πλατανιά επιστρατεύτηκε από τον Μίτσελ στο 66ο λεπτό. Λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς είχε προλάβει να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των πρωταθλητών με 4-2 επί των Χανιωτών, «φτιάχνοντας» τα γκολ των Βαλντές και Πέρες.

Στο 28ο λεπτό ο Ολαϊτάν είχε δώσει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», που ωστόσο ισοφαρίστηκαν από τον Τόρες εννέα λεπτά αργότερα. 

Στο δεύτερο μέρος, όπως προαναφέραμε ανέλαβε δράση ο «Κάνιο», δίνοντας ασίστ στα γκολ των Βαλντές (68'), Πέρες (70'). 


Στη συνέχεια και ο έτερος νεοαποκτηθείς την περίοδο του Ιανουαρίου, Ιβάν Μαρκάνο βρήκε δίχτυα στο 78', ενώ ενδιάμεσα η ομάδα της Κρήτης, με την οποία έκανε ντεμπούτο στο πάγκο της ο Άγγελος Αναστασιάδης, είχε μειώσει στο 74ο λεπτό με τον Βλαχοδήμο, που ως γνωστόν ανήκει στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Το αγωνιστικό πλάνο του Μίτσελ ήταν να επιτίθεται από τα άκρα με τους Πέρες και Ολαϊτάν, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς αμυνόταν στο μισό γήπεδο με τους παίκτες του να σχηματίζουν διπλή ζώνη άμυνας. 

Οι πρωταθλητές είδαν την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς στο 28ο λεπτό. Ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε αμέσως τον Ολαϊτάν, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ με το όγδοο τέρμα του στη φετινή Super League.

Το γκολ ενίσχυσε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Πλατανιά, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Εντούτοις αντί να γίνει το 2-0, οι Χανιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 στο 37'.

Μετά από κόρνερ που κέρδισε το συγκρότημα του Αναστασιάδη ο Γουνδουλάκης προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα γκέλαρε και ο Τόρες με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε για να πάρει ξανά την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά η άμυνα της κρητικής ομάδας άντεξε, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στο παιχνίδι τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και πολύ γρήγορα «καθάρισε» το παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα ο «Κάνιο» σε διάστημα δύο λεπτών μοίρασε ισάριθμες ασίστ, αρχικά στο 68’, όταν με μία κάθετη πάσα έχρισε σκόρερ τον Βαλντές (σ.σ: αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό) και δύο λεπτά αργότερα, όταν σέντραρε και ο Πέρες νίκησε την άμυνα του Πλατανιά και με δυνατή κεφαλιά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όπως είναι φυσικό, αποθέωσαν τον Ιμπαγάσα και δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν, ούτε όταν η κρητική ομάδα μείωσε σε 3-2. 

Στο 72' ο Βλαχοδήμος με έξυπνο σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο και μείωσε το σκορ προσωρινά, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιβάν Μαρκάνο με κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-2 για την ομάδα του Μίτσελ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου (65' Ιμπαγάσα), Εντινγκά, Σαβιόλα, Πέρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ντομίνγκες (57' Βαλντές), Μπονγκ, Ολαϊτάν (73' Μασάντο).

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79' Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες (84' Σουκιάς), Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ινκούμ (71' Θέρα), Γιαχία, Φαϊσκα, Τετε.

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ