2014-02-16 02:49:06
Φωτογραφία για Κίνημα Δεν Πληρώνω: Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό
Τέσσερα χρόνια τώρα, το Κίνημα Δεν Πληρώνω μάχεται αδιάκοπα για την επανάκτηση των εθνικών μας δρόμων από μία... χούφτα κρατικοδίαιτους και διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι πλουτίζουν πάνω στις ασθενικές πλάτες του ελληνικού λαού. Τα συμφέροντα που παίζονται στο πεδίο αυτό είναι τεράστια. Τα σκάνδαλα και οι υπόγειες διαδρομές ακόμη μεγαλύτερες. Οι μεγαλοεργολάβοι αποτελούν άλλωστε ένα από τα ισχυρότερα λόμπι της ελληνικής άρχουσας τάξης αλλά και διεθνώς. Στην Ελλάδα, αυτοί μαζί με μία χούφτα εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανους είναι που καθορίζουν την εγχώρια πολιτική ατζέντα και ασκούν αποφασιστική επιρροή πάνω στη νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική και μιντιακή εξουσία.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω από την άλλη μεριά είναι το πολιτικό κόμμα που αποτελεί τον κατεξοχήν συλλογικό εκφραστή των λαϊκών διεκδικήσεων στον αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και την ανατροπή αυτού του σάπιου κατεστημένου
. Είναι ένα κίνημα λαϊκό και συνάμα βαθιά πολιτικό. Έχοντας ως στόχο την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά της ολιγαρχίας που τον διαφεντεύει, ανυπακούει στις προσταγές των ολίγων και ισχυρών, αντιμάχεται σθεναρά τα συμφέροντά τους και παλεύει καθημερινά για να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης που κρατούν το 99% του εκμεταλλευόμενου λαού καθηλωμένο μπροστά στις ορέξεις των ολίγων και ισχυρών.

Τον τελευταίο καιρό το θέμα των διοδίων και του ξεπουλήματος των εθνικών μας δρόμων έχει πάρει άλλη διάσταση. Η υπογραφή των νέων, ακόμη σκανδαλωδέστερων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους και οι τεράστιες αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας (έως και 60%), έχουν επαναφέρει το θέμα στην κορυφή της κοινωνικής ατζέντας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εντεινόμενη εξαθλίωση του μέσου νοικοκυριού εξαιτίας των βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται, καθιστούν τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών είδος πολυτελείας.

Στο πεδίο αυτό, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί δυστυχώς την μόνη πολιτική δύναμη που στέκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και συγκρούεται κατά μέτωπο με το σάπιο κατεστημένο. Με εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα, αμέτρητους δικαστικούς αγώνες και αδιάκοπες πράξεις πολιτικής ανυπακοής, είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που τα βάζει ευθέως και χωρίς περιστροφές και κυβιστήσεις με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών.

Ως εκ τούτου κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν. Πλέον αποτελεί καθήκον του ίδιου του λαού, να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω τέσσερα χρόνια τώρα για την προάσπιση του άρθρου 5 του Συντάγματος που αναφέρεται στο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση. Η νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα απαιτεί την ευρύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε.

Οργή λαού στα διόδια Μαλακάσας και Αφιδνών

Οι απίθανες αυξήσεις των διοδίων έως και 60% είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εξόργισε τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά στις Αφίδνες, τα διόδια αυξήθηκαν από 2,10 σε 3,35 γεγονός το οποίο έβγαλε από τα ρούχα τους τους κατοίκους του Ωρωπού οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από 8 σταθμούς διοδίων, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Η παρακαταθήκη 4 χρόνων αγώνων από το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει δημιουργήσει αγωνιστικά αντανακλαστικά στους κατοίκους, οι οποίοι με αφορμή την πρόσφατη προκλητική αύξηση βγήκαν στο δρόμο κατά χιλιάδες στα διόδια Αφιδνών μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Φυσικά το κράτος των μεγαλοεργολάβων δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εξεγερμένους κατοίκους συνέλαβε 9 αιρετούς και πολίτες του Δήμου Ωρωπού και τους οδήγησε στα κρατητήρια. Πρόφαση των συλλήψεων μερικές καμμένες λαμαρίνες από ένα κουβούκλιο των πλευρικών διοδίων της Μαλακάσας. Ποιός θα συλληφθεί όμως για την καμμένη γη που έχει αφήσει ξοπίσω της η απληστία των μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκομένων πολιτικών τους υπηρετών;

Την ίδια και την επόμενη ημέρα των φρονηματικών συλλήψεων, εκατοντάδες πολίτες και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω έσπευσαν στα δικαστήρια Ευεπλίδων για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους και να διατρανώσουν την απαίτησή τους για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση ανάγκασε τους εισαγγελείς να αφήσουν ελεύθερους τους συλληφθέντες και να ορίσουν τακτική δικάσιμο γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη νίκη του κινήματος. Το αδιαπέραστο τείχος αλληλεγγύης που υψώθηκε στα δικαστήρια από τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, απλούς πολίτες και κατοίκους του Ωρωπού απέδειξε ότι οι τρομοκρατικές συλλήψεις του κράτους των μεγαλοεργολάβων δεν πτοούν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη

Στην κατεύθυνση αυτή το Κίνημά μας έχει εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών στο μέτωπο της πάλης ενάντια στας διόδια έχοντας πραγματοποιήσει και οργανώσει δεκάδες δράσεις και ημερίδες σε όλη τη χώρα. Επίσης οι εκπρόσωποι του Κινήματός μας που έχουν συμμετάσχει σε τηλεοπτικά πάνελ, έχουν αναδείξει το θέμα και έχουν δημοσίως απευθύνει καλέσματα αγωνιστικής συσπείρωσης.

Είναι πλέον σαφές ότι οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αλλά και ηθικά αυτήν την κατάφωρη καταπάτηση των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων τους δικαιωμάτων από μία χούφτα μεγαλολαμόγια. Επιλέγουν τον δρόμο του συλλογικού αγώνα γεγονός το οποίο καταδεικνύεται από την αθρόα συσπείρωσή τους με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και την μεγάλη συμμετοχή τους στις δράσεις και τις συνελεύσεις μας.

Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους συνεχίζεται!

Οι διώξεις του κράτους των μεγαλοεργολάβων δε θα περάσουν!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ