2014-02-16 04:17:06
Φωτογραφία για Επιστρέφουν τα σχέδια για... ορθοπεταλιές στη Θεσσαλονίκη
Σε τροχιά επανεκκίνησης τίθενται τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε 26 κομβικά σημεία της πόλης. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του εγχειρήματος προωθούνται με πολύμηνη καθυστέρηση μετά το φρένο εκ μέρους της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία είχε μπλοκάρει τις αρχικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση κορυφαίων στελεχών της δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Μακεδονία" σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη αυτού του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων επρόκειτο να προκηρυχθεί το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης απέρριψε τη σχετική απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ζητώντας μεταξύ άλλων την αναλυτική καταγραφή των τετραγωνικών μέτρων που θα καταλαμβάνει καθένας από τους 26 σταθμούς ποδηλάτων που προγραμματίζεται να διαμορφωθούν.


Παρότι οι αιτιάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης χαρακτηρίστηκαν ακόμη και "παράλογες" εκ μέρους στελεχών της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, μπροστά στον κίνδυνο να μην προχωρήσει ένα έργο, που θεωρείται ότι θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν ζήτησε από το τμήμα Τεχνικού Ελέγχου Επιχειρήσεων της διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία να προχωρήσει σε αποτύπωση των θέσεων σε τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα εισήγηση εγκρίθηκε από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, και αναμένεται να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του οργάνου, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την προκήρυξη του αναγκαίου διαγωνισμού.

Ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά την εγκατάσταση σε πρώτη φάση 450 ποδηλάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης στα ακόλουθα 26 σημεία: Μέγαρο Μουσικής, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, Παρασκευοπούλου, Λευκός Πύργος, πλατεία Αριστοτέλους, λιμάνι-Ναυάρχου Βότση, Δικαστήρια-26ης Οκτωβρίου ή Πολυτεχνείου, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δωδεκανήσου-Δαναΐδων ή πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία Ελευθερίας, Αριστοτέλους, Δημαρχιακό Μέγαρο, πλατεία ΧΑΝΘ, Καυτανζόγλειο, Ολυμπιάδος, αλάνα Τούμπας, Παπαναστασίου-Κ. Καραμανλή, Καρακάση-Μπότσαρη-Παπαναστασίου, πάρκο Μπότσαρη, πλατεία Μηνά Πατρικίου, 26ης Οκτωβρίου με Κεφαλληνίας, Κωλέττη, Καθ. Ρωσσίδη-Μ. Κάλλας, ΔΕΘ, γήπεδο του Άρη ή πάρκο Νέας Ελβετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καπόν η ευρύτερη χρήση του ποδηλάτου μπορεί να αποτελέσει μία αισιόδοξη, βιώσιμη και μοντέρνα λύση όχι μόνο για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόβλεψη γάμου από το Facebook!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόβλεψη γάμου από το Facebook!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ