2014-02-16 06:55:07
Φωτογραφία για Συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς το «βραχνά» της απώλειας του σπιτιού τους
Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) ανακοίνωσε ότι πέτυχε μία ακόμη εξαιρετική απόφαση... αποτροπής πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα (ξενοδοχοϋπάλληλος) ο οποίος έχει προσφύγει στο άρθρο 4 το ν. 3869/2010 με τις οδηγίες και την υποστήριξη του γραφείου υπερχρέωσης της Ενωσης της οποίας είναι μέλος.

Ο εργαζόμενος έχει συνολικές οφειλές σε πιστωτικά ιδρύματα 220.000 Ευρώ με το εισόδημα του να έχει υποστεί μεγάλη μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κύρια πιστώτρια τράπεζα είχε προχωρήσει την διαδικασία πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη μη αποδεχόμενη τον σχέδιο αποπληρωμής που προτάθηκε από το γραφείο υπερχρέωσης της ΕΝΚΗ. Το ειρηνοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων της Τράπεζας έως την οριστική συζήτηση της κύριας αίτησης του δανειολήπτη.

Έτσι βάσει της απόφασης ο καταναλωτής εξασφαλίζει την διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του αποτελούμενα από μια κύρια κατοικία (μεζονέτα στο Ηράκλειο), μια γκαρσονιέρα και ένα αυτοκίνητο. Ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλλει 400 ευρώ μηνιαίως στην κύρια πιστώτρια τράπεζα.


Η ΕΝΚΗ Κρήτης στην ανακοίνωση της ευχαριστεί την υπηρεσία υπερχρέωσης της για την άρτια τεκμηρίωση και νομική προετοιμασία που οδήγησαν στην εξαιρετική έκβαση της δύσκολης αυτής υπόθεσης του δανειολήπτη και επισημαίνει :

"Ο συμπολίτης μας χωρίς τον βραχνά της απώλειας της κατοικίας του θα συνεχίσει την ζωή του εξασφαλίζοντας την καθημερινότητα της οικογένεια του . Παράλληλα εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την στάση των τραπεζών και την άρνηση ουσιαστικής συνεργασίας με το γραφείο υπερχρέωσης της ΕΝΚΗ, υποβάλλοντας τον δανειολήπτη σε άσκοπους νομικούς χειρισμούς, καθώς και σε ψυχική ένταση και άγχος απώλειας της κύριας κατοικίας του. Καλεί του δανειολήπτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις να προσέλθουν στο γραφείο υπερχρέωσης για συμβουλές και οδηγίες"
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρραβωνιάστηκε η Christina Aguilera
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρραβωνιάστηκε η Christina Aguilera
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ