2014-02-16 16:00:44
Φωτογραφία για Οι σημερινοί άνδρες πιο βαρετοί από τους μπαμπάδες τους
Οι νέοι άντρες δεν αγαπούν αρκετά την περιπέτεια, όπως οι άνδρες μια γενιά πριν, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που έχουν επιλέξει. Είναι λιγότερο τολμηροί και δεν έχουν κίνητρα, αναφέρει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες, τα τελευταία 35 χρόνια, είναι λιγότερο πρόθυμοι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις.

Η αρχική έρευνα διεξήχθη στα τέλη του 1970 και έδειξε ότι, εκείνοι οι άνδρες είχαν 48% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να συμμετάσχουν σε κάποιο εξτριμ άθλημα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει κατέβει στο 28%!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σήμερα υπάρχει σημαντική αύξηση των γυναικών που ενδιαφέρονται για αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, όπως καταδύσεις, ορειβασία κ.λπ)

Η Δρ Kate Cross, η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη στο Πανεπιστήμιο St Andrews, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι νέοι άνδρες μετέχουν ολο και λιγότερο σε δραστηριότητες που προκαλούν αγωνία και άγχος.

Όμως, η Δρ Cross σημειώνει ότι το ερωτηματολόγιο της μελέτης, έχει σχεδιαστεί με βάση τα δεδομένα του 1970, οπότε, ένας άντρας σήμερα, ενδεχομένως να μη θεωρεί ότι, για παράδειγμα, το σκι αποτελεί άσκηση έντονης δραστηριότητας!
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ