2014-02-16 18:54:10
Φωτογραφία για Μαύρες οι προβλέψεις για ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ στη συνέλευση του ΠΙΣ
Το τοπίο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, όπως έχει διαμορφωθεί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της υπουργάις Άδωνι Γεωργιάδη, περιέγραψαν οι γιατροί που πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

"Τηλεοπτικά προϊόντα έγιναν υπουργοί και διαλύουν ζωές ανθρώπων και κοινωνικά αγαθά. Δεν τιμά θεσμούς, αξίες και υπηρεσίες του κράτους αυτή συμπεριφορά της πολιτείας έναντι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Σταθήκαμε στο ύψος της αξιοπρέπειάς μας, με πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής στην πολύμηνη πανελλαδική απεργία μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Α. Αποστολόπουλος μίλησε για την παράνομη προσπάθεια σφράγισης του ΕΟΠΥΥ και συνέστησε στους συναδέλφους του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν άμεσα στις εξής ενέργειες:


- Άμεση δήλωση ένταξης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,

- Ατομικές προσφυγές με αιτήσεις αναστολής και αιτήσεις ακύρωσης,

- Ομαδικές αγωγές για απαίτηση καταβολής αποζημίωσης,

- Μηνύσεις για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Τα νοσοκομεία θα κλείσουν αυτομάτως

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη προέβλεψε ότι “τα νοσοκομεία θα κλείσουν αυτομάτως και σε πολύ σύντομο χροονικό διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχουν καλυφθεί ακόμη περισσότερες από 1.000 θέσεις ιατρικού προσωπικού, με γιατρούς οι οποίες έχουν εδώ και τρία χρόνια 'περάσει' από τις κρίσεις". Κανείς από τους αρμοδίους δεν ενδιαφέρεται να στελεχώσει με νοσηλευτές τις 200 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες παραμένουν κλειστές, ενώ οι σχετικές ανάγκες έχουν οξυνθεί υπέρμετρα".

Τζαμπατζής ο ΕΟΠΥΥ

"Να αποκαλύψουμε στην κοινωνία τα ψεύδη της κυβέρνησης και της τρόικας. Ο ΕΟΠΥΥ δεν ήταν ποτέ αγοραστής. Τζαμπατζής ήταν, γιατί ήταν χρεωκοπημένος από ιδρύσεώς του. Ήταν και λίγο πάροχος και συνέβαλε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του κοσμάκη. Τώρα θα είναι μόνον τζαμπατζής. Το ίδιο μέλλον επιφυλάσσουν και για την νοσοκομειακή περίθαλψη", είπε ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και εκπρόσωπος της ΑΡΣΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Ο Πάνος Παπανικολάου κάλεσε όλους τους γιατρούς της χώρας να προχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καταλήψεις των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εμποδιστεί η οριστική διάλυση του Οργανισμού.

Τον Σεπτέμβριο έρχονται λουκέτα και στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί "στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είμαστε μπροστά και την Δευτέρα θα είμαστε στις μονάδες Υγίας του ΕΟΠΥΥ, γιατί τον Σεπτέμβρη θα βάλουν λουκέτα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ".

Πρώτο μας μέλημα η ενότητα των γιατρών

“Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα μεταξύ των μισθωτών γιατρών και των αυτοαπασχολουμένων γιατρών", σημείωσε με έμφαση ο Α' αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιάννης Μπασκόζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση του ΠΙΣ.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/308631/maures-oi-provlepseis-gia-eopuu-kai-esu-sti-suneleusi-tou-pis/#ixzz2tVLrSQ1v
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ