2014-02-16 20:10:27
Φωτογραφία για Ποια στοιχεία σε τροφές απογειώνουν την ανδρική λίμπιντo!
Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες, ενισχύουν την ανδρική λίμπιντo.

Η πρόσληψη τους στο πλαίσιο μίας προσεγμένης και υγιεινής διατροφής, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων σeξουαλικής φύσεως, αλλά φαίνεται πως επιβραδύνει τη γήρανση ολόκληρου του οργανισμού!

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που απογειώνουν την ανδρική λίμπιντo:

Βιταμίνη Ε

Αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και συμβάλλει στην ενίσχυση της ανδρικής γoνιμότητας. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Ε είναι τα σπαράγγια, τα χόρτα, τα πράσινα γογγύλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βατόμουρα και το μπρόκολο.

Ψευδάργυρος

Πρόκειται για ένα στοιχείο που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή τεστoστερόνης, ενώ επίσης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον αριθμό των σπερματoζωαρίων. Σύμφωνα με έρευνα, η ανεπαρκής πρόσληψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό αριθμό σπερματoζωαρίων και σε προβλήματα γoνιμότητας. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα στρείδια, το κοτόπουλο, η μπριζόλα, τα αυγά, το φυστικοβούτυρο και το γάλα.


Bιταμίνες Β

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μειωμένη πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι δυνατό να προκαλέσει μειωμένη σeξουαλική επιθυμία. Σε γενικές γραμμές, οι χημικές ουσίες που αυξάνουν την ενέργεια μας, μπορούν επίσης να ενισχύσουν και τη λίμπιντo.

Μαγνήσιο

Αυξάνει την παραγωγή των σeξουαλικών oρμονών, όπως τα oιστρογόνα, τα ανδρoγόνα, καθώς και ορισμένων νευροδιαβιβαστών που ενισχύουν τη σeξουαλική ορμή. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι αγκινάρες, οι μπανάνες, τα ξερά σύκα, τα δαμάσκηνα, το γιαούρτι, το σπανάκι και πατάτες.

Σελήνιο

Σύμφωνα με έρευνες το 50% της ποσότητας του σεληνίου που βρίσκεται στον οργανισμό των ανδρών εντοπίζεται στους όpχεις και συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής σπέρματoς. Στα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο περιλαμβάνονται τα καρύδια, ο τόνος, και τα στρείδια.
onmed.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ