2014-02-17 08:06:04
Φωτογραφία για Άγριο «κράξιμο» για Μάγκατ
Αρκετό κόσμο αιφνιδίασε η ανακοίνωση της Φούλαμ για την αντικατάσταση του Ρενέ Μόλενστιν με τον Φέλιξ Μάγκατ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης ήταν και ο Ούλι Χένες. Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου είχε απολύσει τον Γερμανό προπονητή το 2007 από τον πάγκο της ομάδας και υποστήριξε πως έχει αμέτρητους εχθρούς από πλευράς ποδοσφαιριστών που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Ήξερα ότι ο Φέλιξ θα εμφανιζόταν κάπου ως προπονητής. Αλλά όχι στη Γερμανία. Εδώ δεν υπάρχει μέλλον για αυτόν. Πιστεύω ότι η μόνη ευκαιρία για αυτόν για δουλειά θα ερχόταν από το εξωτερικό, όπου δεν τον ξέρουν καλά. Ξεπερνάει τα όρια όσον αφορά στα φυσικά όρια των παικτών. Για εκείνον είναι φυσικό να λιώνει το σώμα ενός επαγγελματία αθλητή όπως λιώνουμε ένα λεμόνι για να πάρουμε την τελευταία του σταγόνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει προσωρινά σε μία ανάκαμψη αλλά μακροπρόσθεσμα οδηγεί στην καταστροφή. Ο Φέλιξ Μάγκατ το έχει αποδείξει αυτό σε κάθε σύλλογο που έχει βρεθεί», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του βαυαρικού συλλόγου και πρόσθεσε:


«Ο τρόπος που λειτουργεί και δουλεύει με τους παίκτες δεν έχει τίποτα να κάνει με τα αποτελέσματα. Δεν θα ήθελα ποτέ να συμπεριφέρομαι σε ανθρώπους με τον τρόπο που του κάνει αυτός. Δεν θα ήθελα να πληγώσω τόσο πολύ έναν παίκτη όπως αυτός. Όταν οι παίκτες τρέχουν τόσο λίγο σε ένα ματς αυτό γίνεται είτε επειδή είναι απόλυτα εξουθενωμένοι είτε επειδή παίζουν ενάντια στον προπονητή τους. Θα έπρεπε να αναρωτηθεί ο ίδιος γιατί όλοι οι παίκτες στους συλλόγους που εργάστηκε στήνουν πάρτι όταν φεύγει. Ακόμα και εκεί που ήταν επιτυχημένος, έριχναν ανάθεμα με το που αποχωρούσε».

Καταλήγοντας, ο Χένες σκιαγράφησε το προφίλ του νέου προπονητή του Γιώργου Καραγκούνη και του Κώστα Μήτρογλου:

«Ο Φέλιξ θέλει τον απόλυτο έλεγχο. Είναι επίσης ένας πολύ καχύποπτος. Βλέπει φαντάσματα και είναι πεπεισμένος ότι όλοι μιλούν για αυτόν. Για αυτό το λόγο σε κάθε σύλλογο θέλει να γίνεται μάνατζερ, διευθυντής, προπονητής, ενώ τυπώνει μέχρι και τα προγράμματα των αγώνων. Ναι, ο Μάγκατ πήρε πράγματι τον τίτλο με τη Μπάγερν αλλά όταν καταφέρνεις σε μία χρονιά που παίρνεις το πρωτάθλημα, όπως έκανε στη Μπάγερν, να μη σε θέλει το 80% των παικτών σου, τότε κάτι πάει στραβά. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Μπάγερν αλλά και στη Βόλφσμπουργκ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ