2014-02-17 16:08:06
Φωτογραφία για Δήμος Ωρωπού: Μεγαλειώδης συγκέντρωση πολιτών στα διόδια Αφιδνών
«Για ισονομία παλεύουμε στον Δήμο Ωρωπού, για αξιοπρέπεια, για δικαιοσύνη. Είναι ειλικρινής ο αγώνας μας.

Έχει ψυχή και ενότητα. Έχει πατριωτισμό και ηθική». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάμος, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου κατά την ομιλία του στη μεγαλειώδη συγκέντρωση πολιτών στα διόδια Αφιδνών, έδωσε για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, συλλογικότητας και ήθους, στοιχεία που χαρακτηρίζουν από την πρώτη στιγμή τον δημοκρατικό αγώνα των συμπολιτών μας ενάντια στην άδικη πολιτική των διοδίων. Παράλληλα, ο κ. Οικονομάκος ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού αφού το ζήτημα των διοδίων έχει πάρει άλλη τροπή και χρήζει επιτακτικής, εφικτής και οριστικής λύσης.

Στο πλευρό του Δήμου Ωρωπού ήταν χιλιάδες πολίτες όπου ειρηνικά και με αίσθημα ευθύνης διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ αλλά και μετέπειτα καταλαμβάνοντας συμβολικά τα διόδια Αφιδνών επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περάσουν ελεύθερα χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα παρακώλυσης συγκοινωνιών.


Στην πολυπληθή συγκέντρωση ήταν όλοι εκεί. Φορείς, Κινήματα, Σύλλογοι από κάθε περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και εκπρόσωποι του 1ου και 2ου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Χρ. Κισκήρα εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κκ. Αθ. Αυγερινός, Ιων. Δημόπουλος, οι Δήμαρχοι Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκης, Διονύσου κ. Γ. Καλαφατέλης, Τανάγρας κ. Β. Γεωργίου, δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα, Βαρνάβα αλλά και άλλων περιοχών, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ωρωπού. Δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας βρίσκεται η Εκκλησία όπου χθες εκπροσωπήθηκε από αντιπροσώπους των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Κύριλλου και Αθηναγόρα.

Ο κ. Οικονομάκος προσπάθησε στην ομιλία του να εξηγήσει τους λόγους αγανάκτησης του κόσμου για το θέμα των διοδίων, την αναξιόπιστη στάση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, το χάσμα απόψεων μεταξύ ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ και Υπουργείου, την σύγχυση που έχουν προκαλέσει στους συνδημότες μας αλλά και να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τις κοινές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ωρωπού τόνισε τα εξής:

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας με 8 διόδια στον τόπο του. Με επιχειρήσεις, δημότες και φορείς να έχουν εγκλωβιστεί και να αντιμετωπίζουν τον οικονομικό μαρασμό ως καθημερινή συνέπεια της άδικης πολιτικής των διοδίων. Φωνάζουμε καθημερινά ότι ο Δήμος Ωρωπού βασίζεται στον τουρισμό, στην οικονομική ενίσχυση που του προσφέρουν παραθεριστές και στην επισκεψιμότητα. Δεν καταλαβαίνουν ότι μας διαλύουν οικονομικά με τις άδικες αποφάσεις τους; Διώχνουν τον κόσμο και μας απομονώνουν από την Αθήνα; Αναρωτήθηκαν πως θα τα βγάλει κάποιος πέρα κάνοντας καθημερινές διελεύσεις για να πάει στις δουλειές του από και προς Αθήνα, όταν πρέπει να πληρώσει πάνω από 150 ευρώ το μήνα μόνο για διόδια; Επαναλαμβάνω μόνο για διόδια….

Είμαστε ο μοναδικός περιαστικός Δήμος του Λεκανοπεδίου που έχει διόδια. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Δεν πάει άλλο. Γι’ αυτό κινητοποιηθήκαμε νόμιμα και ειρηνικά. Για αυτήν την Αδικία των αυξήσεων και της πολιτικής των διοδίων. Ζητάμε να απομακρυνθούν τα διόδια στα όρια του Νομού όπως είχε αποφασίσει παλιότερα και το Νομαρχ. Συμβούλιο Αν. Αττικής, όπως αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι φωνές γίνονται πολλές και ωριμάζει η ιδέα της οριστικής και εφικτής λύσης. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε κάποιους αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δικαίωση.

Μπορεί να μας οδήγησαν στα κρατητήρια. Μπορεί να μας εκδίωξαν πολιτικά και να θέλησαν να μας ταπεινώσουν ηθικά, δε μπόρεσαν όμως να μας φιμώσουν, ούτε θα το καταφέρουν ποτέ. «Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» δε δεχόμαστε.

Με ανακοινώσεις και δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πήγαν να εμπλέξουν τα ΚΕΠ και να μας βάλλουν σε διαδικασίες εκπτωτικής πολιτικής, χωρίς αντίκρισμα. Ο ένας ΈΔΙΝΕ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΕΣ για τους μόνιμους κατοίκους και ο άλλος για όσους έχουν και εξοχικά. Πριν λίγο καιρό μοιράζανε εκπτωτικά χαρτάκια για πομποδέκτες με 1,5 ευρώ και σήμερα δίνουν 2,10 και πρέπει να πούμε και ευχαριστώ. Η σύγχυση είναι το χαρακτηριστικό τους. Δεν τους πιστεύουμε. Είναι αναξιόπιστοι. Θέλουμε ειλικρινή διάλογο. Ζητάμε λύση με νομοθετική ισχύ και θα το πετύχουμε. Όπως σας είπα, η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι μαζί μας. Η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔΑ, οι όμοροι Δήμοι και όλη η βορειανατολική Αττική καθώς και πολιτικά πρόσωπα και κόμματα που αντιλαμβάνονται την αδικία είναι δίπλα μας. Η Εκκλησία μας και οι Μητροπολίτες είναι κοντά μας. Και μας τιμά αυτό, μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

Ζητάμε Οριστική Λύση εδώ και Τώρα. Είμαστε Ενωμένοι και δε θα αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει τις περιοχές μας. Να μας αφανίσει από τον χάρτη. Να μας εξορίσει. Ζητάμε την ίδια την παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δει το πρόβλημα κατάματα και να αναγνωρίσει την κοινωνική αδικία που γίνεται εις βάρος μας. Όσο οργή κι αν έχουμε, όσο θυμό κι αν έχουμε δε θα καταφέρουμε ούτε το ελάχιστο αν δεν είμαστε ενωμένοι. Μια γροθιά. Χωρίς διαχωρισμούς και ταμπέλες, χωρίς προστριβές και μικροπρέπειες, χωρίς λαϊκισμούς και άσκοπες φωνές. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ας το εκμεταλλευτούμε. Ας τους δείξουμε ότι εδώ στο Δήμο Ωρωπού οι πολίτες δε κοιμούνται, δεν επαναπαύονται, δεν οπισθοχωρούν. Διεκδικούν και κερδίζουν!»
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ