2014-02-18 15:51:08
Φωτογραφία για Οι πράξεις 30 και 31 έφεραν αλλαγές στους «δενδράχες» και «ιδιόμορφους επιθεωρητές» διαμεσολαβούντων!
Μια σημαντική εξέλιξη στο χώρο της διαμεσολάβησης που ξεκίνησε το τελευταίο εξάμηνο συνεχίζεται στο περιθώριο των αλλαγών των πράξεων 30 και 31. Άλλαξε η συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιριών προς λεγόμενους «δενδράχες» και «ομπρέλες» και «ιδιόμορφους ανεξάρτητους επιθεωρητές». Η «αλυσίδα» έσπασε σε δυο κρίκους: στον κρίκο της σύνδεσης μεγαλοπρακτόρων ή μεσιτοπρακτόρων με τις εταιρίες και στον κρίκο σχέσεων μεγαλοπρακτορομεσιτών με τους από κάτω τους διαμεσολαβούντες. Οι εταιρίες ΔΕΝ επιθυμούν σήμερα σχέσεις και συμβάσεις με μεγάλα χαρτοφυλάκια φοβούμενοι την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ή πτώχευση του συνεργάτη. Προτιμούν «σίγουρες» συμβάσεις με απ’ ευθείας υπογραφή από μικροδιαμεσολαβούντες και με συγκεκριμένα πλαίσια. Οι αλλαγές αυτές οδηγούν στην έξοδο από το επάγγελμα πολλών από όλες τις κατηγορίες διαμεσολάβησης.

Στο nextdeal.gr φθάνουν και πολλές ανησυχίες για την τύχη των ανεξάρτητων «επιθεωρητών πωλήσεων» που «επιθεωρούσαν» ομάδες διαμεσολαβούντων, την παραγωγή των οποίων «διοχέτευαν» στις διάφορες εταιρίες αναλόγως «προμήθειας».


Η «ιδιότυπη»» αυτή ανεξάρτητη κατηγορία διαμεσολάβησης που δρα στην ασφαλιστική αγορά είχε και έχει συνεχείς συγκρούσεις με τους «έμμισθους» υπαλλήλους επιθεωρητές των εταιριών επειδή έφερνε «παραγωγές» μεγαλύτερες από τον ανταγωνισμό. Στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστούν κατά μεγάλο ποσοστό «συνταξιούχοι» εταιριών (κυρίως πρώην κρατικών) που μαζί με την καλή σύνταξη και «παχυλά» εφάπαξ «εξαγοράζουν» γνωριμίες. Μερικοί κάνουν και τους «δασκάλους» με άρθρα και ομιλίες.

Στο χώρο των παρασκηνίων της διαμεσολάβησης παίρνουν καλό βαθμό υποκρισίας πολλοί «συνδικαλιστές» και Διευθύνοντες σύμβουλοι εταιριών που άλλα λένε κι άλλα κάνουν… για την παραγωγή! Αριστούχοι υποκρισίας οι συνδικαλιστές της διαμεσολάβησης που… δεν είδαν, δεν άκουσαν για μια καρέκλα!
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ