2014-02-18 21:41:06
Φωτογραφία για Η Google εξαγόρασε την ισραηλινή SlickLogin
Την ισραηλινή start-up εταιρεία SlickLogin εξαγόρασε η Google, «ποντάροντας» σε έναν νέο πιο ασφαλή τρόπο σύνδεσης με υπολογιστικά συστήματα.

Η SlickLogin δημιουργήθηκε μόλις λίγους μήνες πριν από βετεράνους της μονάδας κυβερνοασφάλειας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και ασχολείται με μια τεχνολογία ταυτοποίησης που χρησιμοποιεί υψηλές συχνότητες οι οποίες εκπέμπονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η SlickLogin, γνωστοποίησε τη συμφωνία εξαγοράς με μια σύντομη ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, λέγοντας ότι η Google «συμμερίζεται τις βασικές μας πεποιθήσεις, ότι το log-in πρέπει να είναι μια εύκολη αντί για περίπλοκη διαδικασία και η ταυτοποίηση πρέπει να είναι αποτελεσματική χωρίς να μπαίνει εμπόδιο».

Η τεχνολογία λειτουργεί με την τοποθέτηση ενός έξυπνου κινητού δίπλα σε ένα tablet ή ένα laptop που εκπέμπει μια μοναδική συχνότητα την οποία δεν την «πιάνει» το ανθρώπινο αυτί
. Το smartphone καταχωρεί τη συχνότητα και διασταυρώνει με τα συστήματα ασφαλείας της ιστοσελίδας, ότι ο σωστός χρήστης επιχειρεί να συνδεθεί. Μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δευτερεύουσα μέθοδος ταυτοποίησης, παρόμοια με το ευρέως διαδεδομένο SecurID το οποίο δημιουργεί τυχαία ακολουθία αριθμών τους οποίους οι χρήστες εισάγουν ως μέρος της διαδικασίας log-in.

Η Google, κατέχει ηγετική θέση στην επονομαζόμενη «ταυτοποίηση δύο σημείων». Για παράδειγμα όταν οι χρήστες του Gmail, προσπαθούν να κάνουν log-in από κάποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή που η Google δεν αναγνωρίζει ως δικό τους, τότε, όσοι χρήστες έχουν ενεργοποιήσει την επιπλέον ρύθμιση ασφαλείας, καλούνται να εισάγουν έναν εξαψήφιο κωδικό ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό τους. Αφού πρώτα έχουν καταχωρήσει το σωστό username και password, όπως γίνεται έτσι κι αλλιώς.

Η προσθήκη ενός δεύτερου σταδίου ταυτοποίησης κάνει πιο δύσκολη για τους hackers την πρόσβαση στον λογαριασμό κάποιου χρήστη – πρόκειται για παρόμοια μέθοδο με αυτή των τραπεζικών ΑΤΜ όπου απαιτείται κάτι που ο πελάτης έχει στην κατοχή του, η κάρτα, και κάτι που ο πελάτης γνωρίζει, το PIN δηλαδή.

Η εξαγορά της SlickLogin είναι η πιο πρόσφατη επίδειξη του ενδιαφέροντος της Google να βελτιώσει την τεχνολογία ταυτοποίησης. Πέρυσι, η εταιρεία εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της FIDO Alliance, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ευελπιστεί να μειώσει την εξάρτηση του ελέγχου ταυτότητας από τους κωδικούς πρόσβασης.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ