2014-02-18 21:58:05
Φωτογραφία για O περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας Aπ. Tζιτζικώστας στο μπλόκο αγροτών στα Κερδυλια και στις Σέρρες
Στο μπλόκο των αγροτών στα Κερδύλια βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και άκουσε τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με το συντονιστικό των αγροτών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για την Κεντρική Μακεδονία ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το φορολογικό νόμο για τους αγρότες και να τον επαναφέρει μετά από σοβαρή και ουσιαστική διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Κανείς δεν ισχυρίζεται, ούτε καν οι ίδιοι, πως οι αγρότες δεν πρέπει να φορολογούνται, όχι όμως με αυτό τον πρόχειρο και άδικο τρόπο».

Στη συνέχεια, ο κ
. Τζιτζικώστας μετέβη στο Επιμελητήριο Σερρών προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών, για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 207-2013» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τα βασικά σημεία, στα οποία πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους, και έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης. Παράλληλα, έγινε εκ νέου παρουσίαση των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος οι δικαιούχοι, αναφορικά με τη λήψη δανείου αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα 67 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ και δημόσια επιχορήγηση περίπου 4 εκ. ευρώ. Επιπλέον, 56 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί ως δυνητικοί δικαιούχοι. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι από τις 67 επιχειρήσεις σχεδόν 20 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί ως υπό σύσταση/νεοσύστατες. Επίσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Σέρρες είναι ο πρώτος νομός στις εντάξεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών και εμπορίου μετά τη Θεσσαλονίκη με 43 επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν με 1,4 εκ. ευρώ», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ΣΕΣ 2014-202 και την προετοιμασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν και τη βάση της πραγματικής μας οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, αποτελούν για εμάς συνειδητή επιλογή. Ήδη στο σχεδιασμό μας για τη νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ, έχουμε ιεραρχήσει σε πρώτη προτεραιότητα την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με την έξυπνη εξειδίκευση στους τομείς της οικονομίας μας όπου είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ