2014-02-18 23:18:06
Φωτογραφία για «ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην Κρήτη»
Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εσπερίδα

«ΑΟΖ και Ζεόλιθος στην Κρήτη» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 18.02.2014 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα «Ανδρόγεω», στο Ηράκλειο με κεντρικό ομιλητή τον καταξιωμένο επιστήμονα, κο Νικόλαο Λυγερό.

-Σημείωση: Σας στέλνουμε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη στην εκδήλωση. (Επίσης φωτογραφία του κ. Λυγερού κατά την συνάντηση υποδοχής πριν από λίγο με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Εκτελεστικό Γραμματέα)

Ο επιστήμονας κ. Λυγερός όπως μας είπε, θα κάνει ομιλία στην Ανδρόγεω εκτός χειρογράφου.

-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ:

«Κυρίες και κύριοι, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην Περιφέρειά μας, έναν σπουδαίο επιστήμονα, έναν άνθρωπο εξαιρετικών ικανοτήτων, το Νίκο Λυγερό.

Έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τον άνθρωπο που ανέδειξε το θέμα της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, προβάλλοντας το θαλάσσιο και ορυκτό πλούτο της και τις τεράστιες δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν για την Ελλάδα και τo μέλλον της.


Πρόσφατα στο διήμερο Συνέδριο στην Αθήνα, παρουσία του Πρωθυπουργού, έγινε η παρουσίαση της στρατηγικής της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου, που περιλαμβάνει και την Κρήτη και τονίστηκε η σημασία της θάλασσάς μας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας.

Στο συνέδριο τέθηκαν οι κατευθύνσεις και οι άξονες στους οποίους θα κινηθούμε όπως είναι οι αναπτυξιακές διαπεριφερειακές στρατηγικές για το θαλάσσιο περιβάλλον, την αλιεία τις θαλάσσιες μεταφορές, τα εμπορικά και ενεργειακά δίκτυα, το θαλάσσιο τουρισμό, κα.

Το 2014 η Ελλάδα στη θέση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, χαράσσοντας μια επιθετική πολιτική στα θέματα της γεωστρατηγικής και θαλάσσιας στρατηγικής που αποτελούν το πλεονέκτημά της, κυρίως λόγω της θέσης της, αλλά και του εκτεταμένου θαλάσσιου περιβάλλοντος που διαθέτει.

Όσον αφορά στο θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μας ενδιαφέρει, πλέον, ως Περιφέρεια, καθώς με το Ν. 4001/2011 προβλέπονται έσοδα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ για την Περιφέρεια στην περιοχή της οποίας γίνεται η εξόρυξη.

Και όπως θα είδατε και στο χάρτη που συνοδεύει τη σημερινή πρόσκληση, η ΑΟΖ της Κρήτης είναι αρκετά μεγάλη και αυτό μας δίνει ελπίδες για μια πιο ταχεία πορεία ανάπτυξης.

Επίσης χάρις στον κ. Λυγερό μάθαμε ότι ο ζεόλιθος αποτελεί ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας ως υλικό με πολλές χρήσεις και πολλαπλά οφέλη.

Αναγνωρίζεται ως η καταλληλότερη πρώτη ύλη για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές, δημιουργώντας μια νέα κατεύθυνση οικονομικής δραστηριότητας με πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Αξιοποιώντας τα αξιόλογα κοιτάσματα του πολύτιμου ζεόλιθου και οριοθετώντας την τεράστιας σημασίας ελληνική ΑΟΖ μπορούμε όχι μόνο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη αλλά και να αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι σε μία ανθεκτική βάση, όπως πραγματικά της αξίζει.

Η Περιφέρεια Κρήτης καταφεύγει συχνά στις συμβουλές του κου Λυγερού, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε τη βοήθειά του και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και μια καλή συνεργασία στο μέλλον.

Κε Λυγερέ σας καλωσορίζουμε και περιμένουμε να ακούσουμε με ενδιαφέρον τη διάλεξή σας». 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ