2014-02-19 01:22:23
Φωτογραφία για Ευκολότερο είναι να διαγράψεις το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα, παρά να ανοίξεις ένα… κουρείο (video)!
Ο κερκυραίος Σπύρος Πρίφτης έγινε γνωστός στον πανελλήνιο, όταν αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα της γραφειοκρατίας και να παλέψει για το αυτονόητο: Να ανοίξει το δικό του κουρείο!

Αφορμή στην αναφορά που κάνουμε, είναι το τελευταίο tweet που μας κοινοποίησε ο… αντισυμβατικός κουρέας ο οποίος λέει όχι στο τέρας της γραφειοκρατίας και που σε ένα 20λεπτο βίντεο περιγράφει την ταλαιπωρία του.

Για να θυμηθούμε το τι είχε συμβεί:

Ο Σπύρος Πρίφτης είχε απευθυνθεί στην Κομισιόν, ζητώντας την… επέμβαση της προκειμένου να καταφέρει να πάρει άδεια για να ανοίξει το δικό του κουρείο, καθώς με παλαιότερη νομοθετική διάταξη ο κάθε φέρελπις ιδιοκτήτης κομμωτηρίου, που ήταν απόφοιτος Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο νόμος άλλαξε το 2013, οι διαδικασίες απλουστεύτηκαν, αλλά όχι… όλες! Ένα Προεδρικό Διάταγμα (133/2005) παρέμενε σε ισχύ και συνέχιζε να απαιτεί τα δύο χρόνια προϋπηρεσίας από αποφοίτους ΕΕΣ για να μπορούν να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.


Ο Σπύρος Πρίφτης απευθύνθηκε πλέον στην αντιπροσωπεία τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, η οποία του απάντησε ότι «συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη μείωση των μη αναγκαίων περιορισμών και για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας κομμωτηρίου».

Πάντως και το ΔΝΤ το παρέπεμψε εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς εκεί υπάγεται η δικαιοδοσία συνεργασίας με τις εθνικές αρχές επί της εφαρμογής κοινοτικών οδηγιών και κανονισμών της Ε.Ε.

Και η Οδύσσεια συνεχίζεται…
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ