2014-02-19 04:08:08
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση αναπτυξιακών προτάσεων των ΟΤΑ
Οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών προτάσεων των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου και Διευθυντής Χορήγησης Δανείων Γιώργος Κουλτούκης υπογράμμισε ότι το Ταμείο χρηματοδοτεί έργα κοινής ωφέλειας και ανταποδοτικά έργα, καλύπτοντας το 50% του προϋπολογισμού του έργου από πόρους της ΕΤΕπ και το υπόλοιπο 50% από πόρους του Ταμείου.

Το πρόγραμμα αφορά στην τετραετία 2014 - 2017 και ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 200 εκ.ευρώ. Οι δήμοι θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ένταξη ώριμων έργων.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. (Πληροφόρηση Επιμόρφωση, Τοπική Ανάπτυξη) Στάθης Ραγκούσης επεσήμανε ότι η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στη χρηματοδότηση έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πόρους της ΕΤΕπ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και να συμβάλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, παρέχοντας τη σχετική τεχνογνωσία στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλαλούμ με το Ε1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλαλούμ με το Ε1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ