2014-02-19 11:09:18
Φωτογραφία για Γιατροί -ΕΟΠΥΥ: ολοκληρώνεται σήμερα η α' πράξη του δράματος
Με την μεγάλη και κρίσιμη πανυγειονομική συγκέντρωση όλων των φορέων, γιατρών ακόμη και πολιτών σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Λεωφ. Κηφισίας, οι οποίοι θα διαδηλώσουν ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων και στην τραγική υποβάθμιση της περίθαλψης του ελληνικού λαού που συνεπάγεται, πέφτει η αυλαία του πρώτου μέρους του έργου της Μεταρρύθμισης της Υγείας με σκηνοθέτη τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ήδη χθες, εκδόθηκαν οι 7.730 Διαπιστωτικές Πράξεις για γιατρούς, εργαζομένους (διοικητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους) από τις 330 Μονάδες του ΕΟΠΥΥ και ξεκινάει ουσιαστικά η διαθεσιμότητα των ανθρώπων αυτών. Το διάστημα του ενός μήνα, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης των Πολυιατρείων από το ένα καθεστώς στο άλλο, δηλαδή στο ΠΕΔΥ οι 7.730 εργαζόμενοι θα πληρώνονται με τα ¾ του μισθού τους μέχρι να τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας του νέου φορέα.


Οι διαπιστωτικές πράξεις εκδόθηκαν ομαδικά από τις 57 διοικητικές περιφέρειες που ΕΟΠΥΥ- εκ των οποίων οι 7 ανήκουν στην Αττική. Οι εργαζόμενοι πρέπει επομένως να προσέλθουν σήμερα και να καταθέσουν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες τις σχετικές αιτήσεις προκειμένου να ακολουθήσουν την διαδικασία της κινητικότητας.

Με την παραπάνω ενέργεια, ολοκληρώνεται ουσιαστικά το πρώτο μέρος του δράματος του έργου που σκηνοθέτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και τελικά το ΙΚΑ εντάσσεται στο ΕΣΥ με καθυστέρηση ετών και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες. Να σημειωθεί πάντως, ότι και ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ (1397/1981) προέβλεπε μία τέτοια ένταξη, κάτω όμως από άλλες συνθήκες πολύ πιο ευοίωνες κυρίως για τους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας, ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής εκφράζει τον προβληματισμό του ότι μετά από το κλείσιμο των Πολυιατρείων θα μείνουν τελικά μόνο 100 Κέντρα Υγείας. 

Η επόμενη πράξη του δράματος του έργου του κ. Γεωργιάδη θα παιχθεί μετά από ένα μήνα, όταν τα Κέντρα Υγείας θα μεταβιβαστούν από τον έναν φορέα στον άλλο, δηλαδή από τον ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Μέχρι τότε βέβαια οι γιατροί θα κάνουν πολύ δύσκολη την ζωή του υπουργού Υγείας, με τις μαζικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη για την δυσμενή μεταβολή των εργασιακών τους συνθηκών.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/308774/giatroi-eopuu-oloklironetai-simera-i-a-praxi-tou-dramatos/#ixzz2tkyP6gjS
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένας άλλος Σίλντενφελντ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένας άλλος Σίλντενφελντ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ