2014-02-19 11:23:06
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Νέος τρόπος αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη
Τον Μάρτιο η παραλαβή των κάδων και η έναρξη του προγράμματος Οργανώνεται ο δήμος Ρεθύμνου ενόψει της τουριστικής περιόδου, με... στόχο να μπει μια τάξη στο θέμα της καθαριότητας στην παλιά πόλη και να αποτελέσουν παρελθόν οι απαράδεκτες εικόνες της συγκέντρωσης απορριμμάτων με τις σκισμένες σακούλες στα στενά της παλιάς πόλης.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια γι’ αυτό είναι η βούληση των ίδιων των κατοίκων και των επαγγελματιών της παλιάς πόλης να προστατεύσουν και να διατηρήσουν όμορφη και καθαρή την περιοχή τους.

Η συμμετοχή τους πάντως στην απογραφή που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, για να διανείμει στη συνέχεια τους κάδους που θα παραχωρηθούν στα νοικοκυριά και στα μαγαζιά εστίασης, έχει ανταπόκριση και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσος Συριανόγλου η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Εδώ και ένα μήνα περίπου κλιμάκιο υπαλλήλων του δήμου επισκέπτεται σπίτια και καταστήματα συγκεντρώνοντας στοιχεία μέσω συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, ώστε να προκύψει με ασφάλεια ο αριθμός των οικογενειών και επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


«Η απογραφή είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος το έχει αποδεχθεί και συμμετέχει, δίνοντας τα στοιχεία που του ζητούνται. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, μετά το Καρναβάλι θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα πρώτα στα καταστήματα και στη συνέχεια στο τέλος Μαρτίου στα σπίτια που θα συμμετάσχουν». Αυτό σημείωσε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο κ. Συριανόγλου, υπογραμμίζοντας ότι αν οι κάδοι δεν φτάσουν για όλα τα νοικοκυριά υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει η υπηρεσία επιπλέον.

Συνολικά θα παραληφθούν τον επόμενο μήνα 3.000 κάδοι – 1.500 ανακύκλωσης και 1.500 για τα συμβατικά απορρίμματα – οι οποίοι θα παραχωρηθούν στα σπίτια και ο καθένας θα αναγράφει ένα νούμερο που θα αντιστοιχεί στο όνομα της οικογένειας που θα έχει την ευθύνη του.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται απευθείας από τους κάδους, δεν θα χρειάζεται δηλαδή πλέον να βγάζουν σακούλες στους δρόμους, αλλά το κάθε νοικοκυριό ή επιχείρηση θα είναι υποχρεωμένο να τοποθετεί τους κάδους έξω για να γίνει η αποκομιδή συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα.

«Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και πρέπει να στο στηρίξουμε όλοι για να πετύχει. Η επιτυχία του άλλωστε θα εξαρτηθεί από την επιθυμία των ίδιων των κατοίκων να προστατεύσουν την πόλη τους», τονίζει ο κ. Συριανόγλου.

Αν πάντως το πρόγραμμα πετύχει θα είναι πρωτοπόρο για τη χώρα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν υλοποιείται αλλού ανάλογη δράση με αυτόν τον τρόπο οργάνωσης.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ

Με αφορμή το Kαρναβάλι και την έλευση χιλιάδων επισκεπτών, η υπηρεσία πρασίνου ομορφαίνει τις εισόδους της πόλης.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η φύτευση στον κόμβο Ατσιπόπουλου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η ανάπλαση και νέα φύτευση στην είσοδο του Πλατανιά (στη διασταύρωση για Αρκάδι). Παράλληλα φυτεύονται λουλούδια και διάφορα φυτά σε αρκετά σημεία και σε παρτέρια της πόλης.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση δραστηριότητας σε ό,τι αφορά το πράσινο, καθώς βοηθάει και ο καιρός για να γίνουν όλες οι απαραίτητες δραστηριότητες (κλαδέματα, ξεχορτάριασμα κλπ).

Ο κ. Συριανόγλου τονίζει ότι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας εργάζονται σκληρά για να ανταπεξέλθουν στον προγραμματισμό και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με τις πεντάμηνες συμβάσεις έχουν προφέρει μια μεγάλη «ανάσα» αυτό το διάστημα στην υπηρεσία.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ