2014-02-19 13:01:46
Φωτογραφία για Τα πιο ανατρεπτικά πολιτικά δικαιώματα που διακηρύχθηκαν ποτέ (και μένουν ανεφάρμοστα)
Την γνήσια Δημοκρατία και την σημερινή Κοινοβουλευτική Τυραννία τις χωρίζει ένα τεράστιο χάσμα. Ωστόσο, στην ευρύτερη πάλη της ανθρωπότητας για Δημοκρατία αντί Τυραννία, για Ελευθερία αντί Υποδούλωση, έχουν υπάρξει ορισμένοι ενδιάμεσοι σταθμοί όπου ο άνθρωπος βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της Ελευθερίας και την κατάλυση της Τυραννίας. Σταθμοί όπου η ανθρωπότητα είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει πιο ελεύθερα συστήματα από τα σημερινά τα οποία θα ήταν άμεσα υλοποιήσιμα σήμερα και θα μπορούσαν να επιφέρουν άμεση ωφέλεια στην κοινωνία που θα επιλέξει να τα εφαρμόσει.

Έναν τέτοιον ενδιάμεσο σταθμό πριν την κατοχύρωση της πλήρους κι απόλυτης πολιτικής ελευθερίας, αποτελεί ο Γαλλικός Διαφωτισμούς και η Γαλλική Επανάσταση. Το τι ακριβώς συνέβη τότε, αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα για το πως οι εξουσιαστικές ελίτ σαμποτάρουν την πολιτική αφύπνιση του ανθρώπου και συνωμοτούν για να τον διατηρούν πολιτικά καθυστερημένο
. Ένα τέτοιο σαμποτάζ υπέστη κι η Γαλλική Επανάσταση, η οποία ενώ γέννησε ρηξικέλευθες πολιτικές ιδέες με σκοπό την χειραφέτηση του ανθρώπου από την τυραννία, οι σημαντικότερες από αυτές δεν εφαρμόστηκαν και “ξεχάστηκαν”. Εδώ ωστόσο, δεν θα εξετάσουμε το γιατί και το πώς συνέβη αυτό, αλλά το ποιες ήταν αυτές οι ιδέες και ποια η χρησιμότητά τους για εμάς σήμερα.

Οι σημαντικότερες λοιπόν πολιτικές ιδέες της Γαλλικής Διακήρυξης που “ξεχνιούνται” και παραμερίζονται τόσο από την Οικουμενική Διακήρυξη του Ο.Η.Ε. όσο κι από τα περισσότερα Συντάγματα στην Ευρώπη και τον κόσμο, είναι ότι:

(Άρθρο 4) κι όχι της βούλησης των τυράννων όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα,

(Άρθρο 5), κι όχι μόνο οι λίγοι, εκλεκτοί και συνεργάτες των τυράννων όπως επίσης ισχύει στην Ελλάδα σήμερα,

(Άρθρο 20),

(Άρθρο 25),

(Άρθρο 27),
κι ότι InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Πυξ Λαξ ξανά μαζί!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Πυξ Λαξ ξανά μαζί!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ