2014-02-19 15:03:05
Φωτογραφία για Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Απόστολο Σάντα
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Απόστολο Σάντα διοργανώνει ο... δήμος Νεάπολης-Συκεών, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του.

Πρόκειται για ένα πολιτικό μνημόσυνο που φιλοδοξεί να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, τον οποίο ο πρώην δήμος Συκεών τίμησε εν ζωή ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη, ενώ ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην κορυφαία εκδήλωση που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2010 στις πρώην φυλακές Επταπυργίου, όπου ο Λευτέρης Αερόπουλος και το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα μυστικά του κάστρου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου & Μεγάρων), στην οποία έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι κόρες του Απόστολου Σάντα, Γεωργία και Αλεξάνδρα Σάντα. Στους χώρους του Κλειστού Θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικών και ιστορικών ντοκουμέντων, ενώ θα γίνει και προβολή αρχειακού υλικού.


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εκδηλώσεων, Ιωάννης Δαλάτσης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της εκδήλωσης. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στη ζωή και τους αγώνες του Απόστολου Σάντα φωτίζοντας «Μια νύχτα στην Ακρόπολη», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο αρχιμουσικός του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης Βασίλης Μπουλούσης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ