2014-02-19 20:38:07
Φωτογραφία για Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης: Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο Καπετανάκειο
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας και ασφάλειας στο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον μελετητή του έργου αποκατάστασης, τον επιβλέποντα μηχανικό, και την... επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό τονίστηκε στην σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Ηρακλείου Δημήτρη Σπυριδάκη, Νίκου Γιαλυτάκη, εκπροσώπων εκπαιδευτικών του σχολείου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, της ομοσπονδίας γονέων ν. Ηρακλείου, του συλλόγου αρχιτεκτόνων, και των υπηρεσιακών στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την λήξη της σύσκεψης που συγκάλεσε στο γραφείο του, μετά τον χθεσινό θόρυβο που προκλήθηκε ότι τίθεται θέμα στατικότητας στο Καπετανάκειο, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε διαβεβαιώσεις, για το θέμα της στατικότητητας του Καπετανάκειου, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
. Το κτίριο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του μελετητή, του επιβλέποντα μηχανικού, της επιβλέπουσας τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, είναι ασφαλές. Οι εργασίες έχουν γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην στατική επάρκεια» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δευτερεύοντα θέματα για την αρχιτεκτονική μελέτη και την πιθανή αδειοδότηση. Για παράδειγμα η αρχιτέκτονας μελετήτρια του δήμου πρότεινε να καθαιρεθούν τείχη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί έτσι ανατρέπεται η στατική επάρκεια. Οι τοίχοι, οι υφιστάμενοι, είναι και στοιχεία στατικότητας. Αν καθαιρέσεις, τότε έχεις πρόβλημα. Άρα πρέπει να βρεθεί μια αρχιτεκτονική λύση που δεν θα επηρεάζει τον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό, είτε πρόκειται για κολώνα είτε για τοίχο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ