2014-02-20 12:00:26
Φωτογραφία για Τι θα προσέξουμε όταν ψωνίσουμε κρέατα από τα σούπερ μάρκετ την Τσικνοπέμπτη;
Σήμερα καλώς η κακώς πολλοί θα φάνε κρέας ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

Την παράδοση που μας άφησαν οι προγενέστερες γενιές, πρέπει αναγκαστικά να την ακολουθήσουμε;

Όταν πηγαίνω να ψωνίσω στα σούπερ μάρκετ αλλαντικά, τυριά, και κρεατάκι λέω ωχ.

Θα προτιμούσα ειλικρινά σας το λέω να φάω αγριόχορτα παρά αυτά, αλλά.. για να τιμηθεί η ημέρα της Τσικνοπέμπτης αναγκαστικά θα πρέπει τα πάρω.

Προτιμότερο θα ήταν να φτιάξουμε μια πίτσα χωρίς αλλαντικά, με λίγο σκορδάκι, ελιές, παρά να τη χώσουμε τίγκα στα αλλαντικά. Το τυρί, αν την ψάξεις τη δουλειά, και δεις πως τα αφήνουν έξω απο το ψυγείο, και το πιάνουν με τα γάντια.. που πιο πριν, έπιασαν κι άλλα πράγματα τι να πάρεις;

Τα αλλαντικά κι αυτά.. τα αφήνουν έξω απο το ψυγείο, δίπλα απο την μηχανή κοπής.

Ήθελα να ήξερα το υγειονομικό δεν κάνει ελέγχους;

Πάμε στο κρεοπωλείο των σούπερ μάρκετ, και κοιτάζουμε την όμορφη καλογυαλισμένη βιτρίνα. Το κρέας που θα πάρουμε.. εξαρτάται απο τις προτιμήσεις σας. Κοιτάζουμε να μην είναι μαύρα τα κρέατα, να έχουν ζωηρό ροζέ χρώμα. Το κρέας απο το μοσχάρι, να είναι πάντα κόκκινο. Αν το δείτε λίγο μαυρισμένο δεν το παίρνουμε.

Τα χωριάτικα λουκάνικα χύμα δεν τα παίρνω, γιατί μια έμπιστη πηγή που δούλευε σε κρεοπωλείο ενός σούπερ μάρκετ, μου είπε να μη τα αγοράζω. Αν θέλετε λουκάνικα χωριάτικα, μπορείτε να πάρετε αυτά που είναι σε κλειστές συσκευασίες. Κοιτάζουμε πάντα την ημερομηνία λήξης.

trikalaweb.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ