2014-02-20 14:03:08
Φωτογραφία για Στη Κατερίνη βρέθηκε χθες ο Τζιτζικώστας
Στη Κατερίνη βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όπου συμμετείχε στην... ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Πιερίας- για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνειδητά και με στοχευμένες δράσεις, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας, και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα για την πραγματική οικονομία της περιοχής μας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχουν εγκριθεί 151 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 8,95 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 4,34 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που υλοποιούμε. Επιπλέον, θα ενισχυθούν 64 δυνητικοί δικαιούχοι, με προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα επιχορηγηθούν με 7,78 εκατ. ευρώ.


Μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, επιδιώκουμε την πληρέστερη ενημέρωση όλων των δικαιούχων επιχειρηματιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, ώστε να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 Μαρτίου 2014 στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν αποκλειστικά τους δικαιούχους που ήδη έχουν ενταχθεί στο παραπάνω Πρόγραμμα. Συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τα κατά τόπους Επιμελητήρια, υπό την κεντρική επίβλεψη της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του προγράμματος, μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ, που είναι ο φορέας υλοποίησής του.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας- πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία», που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και αρμόδια στους τομείς Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ Σοφία Μαυρίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής της ΠΚΜ Αθηνά Αηδονά.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση που έχει στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας για τόσο σημαντικά θέματα υγείας. Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι σαφές: Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, σε συνδυασμό με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το ζήτημα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, θα συνεχίσουμε τον κύκλο αυτό των ενημερωτικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ