2014-02-20 19:47:52
Φωτογραφία για Επιστολή Λεωνίδα Αναγνώστου πρός τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη
 

Κύριε Υπουργέ, 

Έχετε επιβάλλει κλειστό προϋπολογισμό για τα εργαστήρια, όμως η συνταγογράφηση των κλινικών συνδέλφων μας δεν υπόκειται στον αντίστοιχο κλειστό προϋπολογισμό και περιορισμό. 

Για να διορθώσετε την "παράλειψη" αυτή νομοθετήσατε rebate , claw back και Ασφαλιστικές τιμές και μετακύλιση του κόστους ελέγχου στα εργαστήρια. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ οι υπηρεσίες σας δια των συμβεβλημένων και πιστοποιημένων γιατρών εν αγνοία τους και εν αγνοία μας αφού κανείς μας δεν γνωρίζει την πορεία του προϋπολογισμού , εκδίδουν παραπεμπτικά ακάλυπτα ως προς την δεινότητά σας να τα πληρώσετε .

Αν αυτό δεν αποτελεί συνειδητή εκ μέρους σας εξαπάτηση των εργαστηριακών γιατρών που προσπαθούν ανεξόφλητοι από τα ληξιπρόθεσμα των ετών 2009,10,11 και 12 να σταθούν στα πόδια τους , τότε τί είναι ; πολιτική ; Στην συνέλευση του ΙΣΑ Αθήνας σας παρουσίασα κάποια στοιχεία επί της ουσίας των οποίων δεν δόσατε απάντηση. 


Σας είχα πει οτι τό Υπουργείο Οικονομικών φορολογεί με 25 % τις εταιρείες και 50 % τα φυσικά πρόσωπα , που σημαίνει οτι δέχεστε σαν πολιτεία 75 % και 50 % έξοδα αντίστοιχα . Κάθε επιβάρυνση που επιβάλετε την υπολογίζετε επί του τζίρου με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβαρύνσεων με τα αναγνωριζόμενα έξοδα να ξεπερνούν το 100 % της αμοιβής. Βάλτε κάτω χαρτί και μολύβι. Γνωρίζετε ως επιχειρηματίας έμπορος οτι τέτοιου είδους επιβαρύνσεις δεν επιτρέπουν την βιωσιμότητα των επιτιδευματιών και συνεπώς θα μού επιτρέψετε να ισχυριστώ οτι "οτι οι αποφάσεις που πέρνετε συνειδητά και ψυχρά" έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Εσεις γνωρίζετε τον σκοπό καλύτερα από μένα, η πιάτσα όμως συζητάει οτι θέλετε να εκχωρήσετε την ΠΦΥ σε καφαλαιουχικές εταιρείες του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε Γερμανική Εταιρεία, προφανώς αν αληθεύει είναι στα πλαίσια του πατριωτικού σας καθήκοντος να υπηρετείται την πατρίδα και τους Ελληνες πολίτες. 

Κύριε Υπουργέ, Οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μας έχουν επιφέρει μια αφόρητη κατάσταση , δάνεια μένουν ανεξόφλητα, εργαζόμενοι απλήρωτοι, λογαριασμοί ΔΕΚΟ στο κόκκινο, υποθήκες σε επισφάλεια εφορία σε καθυστέρηση και όλα αυτά γιατι σαν πολιτική ηγεσία είστε ανίκανοι να ελέγξετε τις δαπάνες , να περιορίστε την συνταγογράφηση στην πηγή , να καταλογήσετε σε αυτούς που πραγματικά προκαλούν την σπατάλη το περιττό κόστος , αν υπάρχει πραγματική σπατάλη με τον λειψό σας προϋπολογισμό και αντί γι' αυτά καταλογίζετε στα εργαστήρια που για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται υλικά και αντιδραστήρια , και ρεύμα και νερό και τηλέφωνο το επιπλέον κόστος του λειψού προϋπολογισμού σας , ενώ τους έχετε ταυτόχρονα απαγορεψει να μην δέχονται τα εν γνώση τους μετά από κάποιο χρονικά διαστημα τα ακάλυπτα παραπεμπτικά. 

Θεωρώ οτι η περιγραφόμενη κατάσταση και με ττους εκβιασμούς που έχουν εκτοξευθεί από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή συμβάσεων με Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες που επελέγησαν με αδιαφανείς διαδικασίες και οι οποίες απαιτούν το εξωφρενικό ποσό των 18.000.000 έχει και τα κρυφά της σημεία και επ' αυτού πολλά ψηθιρίζονται στην πιάτσα. Στο χέρι σας είναι να τα διαψεύσετε όλα διορθώνοντας τα κακώς κείμενα . Λεωνίδας Αναγνώστου Πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ